Eski Sevgiliyi Unutmak İsteyenler İçin Harika Bir Yol Haritası

Eski Sevgiliyi Unutmak İsteyenler İçin Harika Bir Yol Haritası

Konu eski sevgiliyi unutmak olunca, insan zihninin ön plana çıktığını ve devreye girdiğini görmek oldukça rahattır. Çünkü insan zihni, hakikaten unutma konusunda oldukça başarılı bir potansiyele sahip ve bu konunun adeta uzmanıdır.

Konu ile ilgili Freud’un bastırma savunma mekanizması da oldukça ilginç verilere sahip olmasına rağmen bu konu gündem dışı bırakılabilir ve zihni kanalize etme yöntemine başvurulabilir.

Şöyle ki:

Zihni kanalize etme olarak tarif ettiğimiz yöntem, kişinin eski sevgilisi ile ilgili düşüncelerini başka bir noktaya yönlendirmesi esasına dayanır. Yani sen eski sevgilini unutabilmek için onunla ilgili herhangi bir düşünceye kapıldığın anda, bu düşüncelerini farklı bir noktaya kanalize etmeye çalışmalı ve bu yönlendirme neticesinde eski sevgilinin hatırasından kurtulmalısın.

Zihni yönlendirme mekanizması, eski sevgiliyi unutmak için oldukça kullanışlı ve işlevsel bir mekanizmadır, fakat doğru kullanıldığında ve doğru adımlar atıldığında işe yarayacaktır.

Bunun için sana tavsiyem şudur: Eski sevgilin her aklına geldiğinde onun yerine daha olumlu ve daha pozitif düşüncelerle kendini meşgul etmeye çalış ve bu meşguliyet ile beynini ve zihnini doldurma gayreti içerisinde ol.

Eski Sevgiliyi Unutmak için Eski Hatıralar

Eski sevgilisini unutmak isteyenlerin önündeki belki de en önemli engellerden birinin “eski hatıralar” olduğunu söylemek son derece mantıklı olacaktır. Çünkü eski hatıralar, eski sevgilinin hatırasını canlı tutan ve onun unutulmasına engel olan bir işleve sahiptir.

İşte bu nedenle sana tavsiyem şudur: Eğer çevrende ve bulunduğun mekanda eski sevgilini hatırlatan ve onunla ilgili olan herhangi bir anı veya iz bulunuyorsa, o anıları veya izleri tamamen silmeli ve ondan geriye kalan her şeyi çöp kutusuna atmalısın.

Çünkü insan zihni herhangi bir kavramı hatırlayabilmek için onunla ilgili başka herhangi bir kavrama müracaat eder, konumuz eski sevgiliyi unutmak olduğu için şöyle özetleyebiliriz:

Eski sevgilini andıran ve onu hatırlatan herhangi bir eşya veya obje sana eski sevgilini yeniden hatırlatır ve bu, aşk acısını yeniden yaşatacağı için o objelerden ve nesnelerden kurtulup bu hatırlatma fonksiyonunu devre dışı bırakmalısın.

Eski Sevgiliyi Unutmak ve Hüzün Dolu Şarkılar

Şimdiye kadar kendisine ilişki konusunda tavsiye verdiğim ve bu konu ile ilgili kendisini yönlendirdiğim birçok insanın temel sorunlarından biri de eski sevgilisini hatırlatan herhangi bir hüzün dolu şarkı veya şarkılar olmuştur.

Hüzün dolu şarkılar, insanı eski anılara doğru sürükler ve bu eski anılar da büyük olasılıkla eski sevgili ile ilgilidir, işte bu nedenle de hüzün dolu şarkılar insanın eski sevgiliyi unutmak için gösterdiği çabayı sonuçsuz kılar.

Aslında hüzünlü şarkıların eski sevgiliyi unutmak için gösterilen çabayı sonuçsuz kılması dışında, ayrıca hüzün yaratması ve insanın kalbindeki bütün duygusal damarları harekete geçirmesi gibi farklı bir işlevi de vardır.

Çünkü hüzünlü şarkılar kişinin bu atmosferde yaşamasına ve bu sıkıntılı süreçten kurtulamamasına sebebiyet verir ve kişi adeta hüzünlü şarkıların duygusal anaforunda sürüklenip gider.

Rüzgarda savrulan bir yaprak misali bu şarkıların fırtınasına kapılan bir ruh, eski sevgiliyi unutmak için ne kadar çaba gösterirse göstersin, en nihayetinde hezimete uğrar.

Eski Sevgiliyi Unutmak ve Ümidin Yitimi

Kişinin eski sevgilisini unutabilmek için kullanabileceği en etkili ve işlevsel metotlardan birinin de ‘ümidin yitimi” adını verdiğimiz ve insan beyninin çalışma prensipleri ile alakalı olan şu yöntem olduğunu söyleyebiliriz:

İnsan beyni, herhangi bir konuda ümidini tamamen yitirdiğinde o konunun üstüne adeta bir perde çeker ve artık o konu ile ilgili bütün birikimini unutma eğilimi gösterir.

Konuya eski sevgiliyi unutmak açısından yaklaşırsak, şunu söyleyebiliriz:

Eğer eski sevgilini yeniden kazanabilmek adına bütün ümidini yitirirsen ve ondan tam anlamıyla vazgeçersen, zihnine şu direktifi vermiş olursun:

“Bu konu artık kapanmıştır ve mesele tamamen rafa kaldırılmıştır, öyleyse artık onu unut ve bu konuya bir sünger çek.”

Beynin bu direktifi ve talimatı aldığı zaman artık eski sevgilin ile ilgili bütün anıları ve bütün çağrışımları silmeye ve geride bırakmaya, bu konunun üstüne perde çekmeye ve adeta bu konuyu toprak altında gömmeye başlayacaktır.

Bu süreç de oldukça kısa sürecek ve yakın zamanda eski sevgilinle ilgili hatıraların gölgeler ve sisler içerisinde kalmaya başladığını görerek mutlu olacaksın. Fakat bütün bu güzel gelişmelerin yaşanabilmesi için eski sevgilinden tamamen vazgeçmen ve onunla ile ilgili bütün ümidini geride bırakman gerekir.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder