Erkekler Nelerden Zevk Alır 7 Şaşırtıcı Yanıt

Erkekler Nelerden Zevk Alır 7 Şaşırtıcı Yanıt

Köleleşmeden dost olmaktan…

Erkeklerin en fazla arzuladıkları şey hem aşk hayatında hem de sosyal yaşamda özgürlüklerini kaybetmeden insanlarla diyaloga girmektir.

Erkek giriştiği herhangi bir iletişimde köleleştirildiği hissine kapılırsa ya çok güçlü bir tepki verecek ya da kaçma eğilimi gösterecektir.

Özellikle erkeklerin kadınlarla diyaloglarında ortaya çıkan iktidar kavgaları çoğu zaman ayrılıkla sonuçlanmaktadır. Çünkü kadınlar genellikle “erkeğe boyun eğmeme, kendisini ezdirmeme takıntısı” ile hareket etmekte ve erkeği kırmaktadır.

Aslında kadınların erkek hakkındaki bu algıları tamamen yanlıştır. Erkeklerin kadına sahip olmak, iradesine ipotek koymak veya onun üzerinde hüküm sürmek gibi bir amacı asla yoktur. Fakat erkek kadınla girdiği diyalogda özgürlüğünü de asla kaptırmak istenmemektedir.

Erkeğin bu özgürlüğe aşırı değer veren tavrı ile kadınların kafasındaki “Her ilişkide fedakarlık şarttır.” anlayışı birbiriyle çeliştiği için kadınlar durumu kavrayamamakta ve erkekle iktidar mücadelesine girmektedir.

Halbuki ikili ilişkilerde kadınlar açısından sorunu idare etmek çok kolaydır. Yapılacak tek şey kendi benliğini korumak ve erkekle eşit olduğunu erkeğe kesin bir dille ifade etmektir. Ancak bunu yaparken de erkeğin “kadının uşağı ya da erkek çocuğu olmadığını bilerek” onun özgürlüğüne de saygı duymak gerekir.

Erkekler nelerden zevk alır 2

Her türlü güzellikten…

Erkekler için güzellik hayatın her alanında öne çıkan unsurlardan biridir.

Birçok magazin dergisinde ve kadın programında erkeklerin odun olduğu (!), güzellikten anlamadığı ve estetik zevkten mahrum olduğu ifade edilse de bu kesinlikle yanlış bir tespittir.

Aksine erkeklerin güzellik anlayışı kadınların zannettiğinden daha güçlüdür ve güzellik, erkek hayatının temel unsurlarından biridir. Güzel bir ev, güzel bir iş, güzel bir araba, güzel bir kadın, güzel bir yemek, güzel bir gelecek… Erkeğin hayatına baktığınızda tasarladığı ve düşündüğü her şeyin başında bir “güzel” sıfatının olduğu görülecektir.

O halde erkekle yakın ilişki içine girip onunla hayatı paylaşmak isteyen bir kadının yapacağı şey de açıkça bellidir: güzel olmak.

Erkeklerin bir kadında aradığı olumlu özelliklerin belki de en önemlisi kadının güzelliğidir. Çünkü kadının güzelliği erkek için en büyük mutluluk kaynağıdır.

Erkekler nelerden zevk alır 3

Çılgınca sevişmekten…

Seks hayatı kadınlar için hayatın sıradan bir aktivitesidir. Birçok kadın cinselliği tarif ederken “hayatın güzelliklerinden biri” ifadesini kullanır. Buradan çıkan sonuç kadınların yaşamında daha başka pek çok güzellik olduğu, seksin de bunlardan biri kabul edilmesi gerektiğidir.

Erkeklerde ise durum biraz daha karmaşık ve ciddidir. Çünkü erkek için seks hayatı sadece yatak odasıyla sınırlı bir alan değildir. Cinselliğin erkek yaşamında çok daha geniş bir anlamı vardır. Seks hayatı erkekler için “güçlü olmak, özgüven kazanmak, yeterli olmak, başarmak gibi” tamamen kişilikle alakalı değerler anlamında tanımlanır.

İşte bu nedenle bir erkeğin seks hayatı güzelse bu durum erkeğin yaşamının diğer alanlarına da yansır ve onu mutlu eder. Aynı şekilde erkeğin seks yaşamının kötü olması demek onun iş yerinde, aile içinde ve sosyal çevrede “mutsuz bir adam” olarak görülmesine neden olur.

Erkekler nelerden zevk alır 4

Konuşmaktan…

Kadınların çok fazla konuştukları, erkeklerinse kadınların bu konuşmalarından rahatsız olduklarını duymuşsunuzdur. Peki gerçekte durum böyle midir? Elbette ki hayır.

Kadınlar aynı konuyu defalarca tekrar ederek konuşur. Bu tekrarlar ise onun çok konuştuğu algısını yaratır. Erkekler ise gün içinde onlarca farklı meseleye dair konuşur. Ancak bir defa konuştukları konuyu genellikle ikinci defa konuşmadıkları için az konuşuyorlarmış gibi algılanır.

Erkekler kendilerini dinleyen sabırlı bir çift kulak bulduklarında konuşmaktan müthiş bir zevk alırlar. Çünkü erkeklerin etraflarında onlarca arkadaşları olmasına rağmen onları sabırla dinleyen bir dostları neredeyse yoktur.

Erkeğin hem biricik sevgilisi hem de biricik dostu olmayı beceren kadınlar erkek konuşunca sabırlı bir konuşmacı olmayı bilen kadınlardır.

Peki sizce erkeklerin üzerinden fazla konuşmaktan zevk aldıkları üç konu nedir? Cevabı sizler için sosyal iletişim uzmanları veriyor: geçmiş dönemler (özellikle çocukluk anıları), şu anki başarılar ve gelecek planları (erkeklerin bitmez tükenmez projeleri vs…)

Erkekler nelerden zevk alır 5

Güzel yemeklerden…

Erkeğin kalbine giden yolun midesinden geçtiği atalarımızın doğru tespit ettiği bir saptamadır. Bu kadar net bir tespite kulak vermek ve her erkeğin az ya da çok “midesinin hizmetinde bir obur” olduğunu bilmek gerekir.

Ancak son zamanlarda yapılan bir tartışmaya değinmeden geçmemek gerekiyor: “Yemeğin tadı mı önemli, yoksa sunuş tarzı mı?”

Öncelikle şunu ifade etmek gerekir ki yemeğin sunuş tarzı da önemli. Çünkü özenilerek hazırlanmış bir sofra erkeğe değer verildiğini göstermektedir. Ancak sunuş ne kadar güzel olursa olsun aslolanın yemeğin tadı olduğu ve erkeklerin ona göre karar verdiğini de göz önünde bulundurmak gerekir.

Erkekler nelerden zevk alır 6

Güvende olmaktan…

Güvende olma arzusu sadece kadınlara özgü bir duygu durumu değildir. Erkekler de belli kaygılardan ötürü kendilerini güvenli bir limanda görmek isterler.

Kadınların güvenlik anlayışları daha çok “Güvenecekleri bir erkek veya güvenebilecekleri bir dost” şeklinde “insan merkezli” iken erkeklerin güvende olma hisleri maddi yaşamla alakalıdır.

Emeklilik poliçeleri, arsalara yatırım, gelecekte kimseye muhtaç olmama, kiracı olmaktan nefret etme gibi erkek konuşmalarından aşina olduğumuz durumlar tamamen bu “maddi güven” arama anlayışının dışavurumlarıdır.

Peki güven söz konusu olduğunda erkekler kadınlara nasıl bakmaktadır?

Uzmanlar bu soruya çok ilginç bir yanıt veriyorlar:

“Erkekler bir kadına bütün birlikleriyle aşık olsalar dahi ona hiçbir zaman tam olarak güvenmezler. Çünkü erkeklerin dünyasında her an her şey olabilir, insanlar değişebilir ve kimse kusursuz değildir.”

Erkeklerin bu bakış açısının “aşkın büyüsünü” yok ettiğinin farkındayız. Ancak gerçek bu ve bu gerçekle yaşamayı bilmek gerekiyor.

Erkekler nelerden zevk alır 7

Yüceltilmekten…

Erkekler yüceltilmekten büyük bir zevk almaktadır. Kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de iltifat, önemli bir moral ve mutluluk kaynağıdır.

Erkeklerin dış görünüşleri ile ilgili övgülerden ziyade yaptıkları başarılar ile takdir edilmekten hoşlandıklarını bilmek gerekir.

Eğer erkeğin makamı, mevkisi, maddi durumu ve yetenekleri onu öne çıkarmışsa çok abartılı olmayan bir ifade tarzıyla bu özellikleri yüceltmek erkeğin hoşuna gidecektir.

Eğer erkek bu tarzda bir başarıdan yoksun ise bu sefer de erkeğin ne kadar dürüst, duyarlı ve sadık olduğu vurgusu yapılabilir. Yani her halükarda erkeği yüceltmek ve gururunu okşamak için bir yol bulunmalıdır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder