Erkekler Neden Aldatır,

Erkekler Neden Aldatır, 

Bu Detaylar Her Şeyi Açıklığa Kavuşturacak

Erkekleri aldatmaya iten en önemli sebep özgüven eksikliğidir

Uzmanlar aldatmanın en önemli sebebinin kendisine güven tazeleme arzusu olduğunu ifade etmektedir. Yani erkek sahip olduğu özgüven eksikliğini kadını aldatarak gidermeye çalışır. Çünkü erkeklerin dünyasında sevdiği kadını aldatmak ve yakalanmamak “başarı” sayılır.

Erkekler sevdikleri kadını aldattıklarında ihanet etmiş olduklarını düşünmezler. Halbuki sevdiği insanı aldatmak çok olumsuz bir davranış bozukluğudur ve en hafif tabirle ahlaksızlıktır.

Erkekler neler aldatır kendi aralarında konuştuklarında sevdikleri kadını aldatmayı kötü bir davranış olarak görmezler. Hatta sevdiği kadını aldatabilen erkekler diğer erkeklere göre kendisini çok daha cesur ve güçlü kabul etmektedir.

Erkeklerin bu yanlış bakış açısına sahip olmalarının temelinde yatan şey ise özgüven eksikliğidir. Erkek aldatma davranışı üzerinden kendisini yeniden yüceltmeye çalışır.

Devamlı sevdiği kadını aldatan ve bu nedenle uzman psikologlardan destek alan erkeklere sadece özgüven kazandırma çalışmaları yaptırılır. Erkek özgüven kazandıkça kendisi ile yüzleşmeyi öğrenir ve aldatmanın ne kadar yanlış bir tercih olduğunun farkına varır.

Farklı cinsel deneyimler yaşama arzusu erkeklerin aldatmasına neden olur

Erkekler neden aldatır “cinsel fantezi kuracakları kadın” ile “mutlu bir aşk yaşayacakları kadını” farklı görür. Erkekler eşleriyle veya sevgilileriyle çok yüzeysel cinsel ilişkiler kurmaktadır. Yatakta yeni fanteziler denemek için başka kadınlara yönelmektedir.

Erkeklerin sevdikleri kadınla cinsel yaşamı belli bir seviyede tutmaları ve daha ileriye gitmemeleri hissettikleri endişelerden kaynaklanır. Erkek sevdiği kadınla her türlü cinsel deneyimi yaşadığında aradaki sevginin ve saygının ortadan kalkacağına inanır. Çünkü erkekler cinsel fantezi paylaşmayı suç ortaklığı gibi görür.

Sevgilisiyle veya eşiyle asla yapamayacağı yatak odası oyunlarını kaçamak yaptığı kadınla rahatça dener. Ancak bu deneyimleri sırasında öğrendiği şeyleri sevgilisiyle paylaşmaz. Bir süre sonra sevgilisiyle cinsel ilişkisi daha da renksiz ve sıradan hale gelir. Ancak kaçamak yaptığı kadınla “hayalleri zorlayan fanteziler” yaşar.

Bazı uzmanlara göre erkeğin kendi sevgilisine karşı cinsel açıdan yetersiz kaldığı durumlarda da aldatma gerçekleşebilir. Erkek yatakta kadından önce pes ediyorsa veya kadın kadar tutkulu değilse bir süre sonra çift arasında gizli bir rekabet başlar. Bu rekabet hayatın her alanında kadının egemen olması ile sonuçlanır. Çünkü bir kadın yatakta erkekten daha aktifse erkeğin günlük hayatta onun önüne geçmesi mümkün değildir.

İşte bu durumda kalan erkek, kadını aldatarak cinsel açıdan yetersiz olmadığını kanıtlamaya çalışır. Ancak ifade etmek gerekir ki cinsel fantezi aradığı için eşini aldatan erkek sayısı cinsel açıdan yetersiz olduğu için eşini aldatan erkek sayısından çok daha fazladır.

Erkeği dinlemeyi bilmezsiniz kendisini dinleyecek birini bulur

Erkekler geniş bir sosyal çevreye sahip gibi görünseler de aslında yalnız kişilerdir. erkeğin tanıdığı çok sayıda insan olabilir fakat onun içini dökedebileceği dostları bir elin parmaklarını geçmez. Bu nedenle erkekler içlerini dökebildikleri samimi dostlarına büyük değer verir. Eğer bir kadın erkeği sabırla dinler ve onun dert ortağı olmayı başarırsa erkeğin hayatında kalıcı hale gelir.

Erkekler hayatın zorlukları ile karşılaştıklarında, kendilerini yalnız hissettiklerinde ve her şeyden uzaklaşıp bir yerlerde huzur bulmak istediklerinde ilk akıllarına gelen şey sevdikleri kadın olur. Böylesine sıkıntılı dönemlerde erkek aşık olduğu kadının yanında birkaç kelime ile kendisini ifade ederse huzur bulur. Kadına düşen şey erkeğin kendisini ifade etme isteğine engel olmamak ve onu sabırla dinlemek olmalıdır.

Kadın kendisine aşık olan erkeği dinlemeyi bilmezse ve erkeği her zaman “dinleyen kişi” konumunda bırakırsa erkeği kaybetme ihtimali oldukça yüksektir. Erkeklerin genellikle dinleyen kişi oldukları ve az konuştukları doğrudur. Ancak erkeklerin de en az kadınlar kadar kendilerini dinleyen bir insana ihtiyaç duyduklarını unutmamak gerekir.

Erkeğin çevresindeki olumsuz örnekler onu aldatmaya itebilir

Pek çok iletişim uzmanı “Erkeklerde aldatma bulaşıcıdır.” ifadesini kullanmaktadır. Gerçekten de erkeğin bulunduğu ortamda bir kişi sevdiği kadını aldatıyorsa grubun diğer erkekleri de aldatmaya başlar. Çünkü erkekler olumsuz örnekleri olumlu örneklerden daha kolay benimser.

Bir erkeğin aldatma eğilimine kapılmaması için onun dürüst arkadaşlarla birlikte zaman geçirmesi gerekir. Erkeğin çevresindeki bir kişi dahi sevdiği kadını aldatıyorsa erkeğin bu şahsa büyük hayranlık duyması kaçınılmaz olur.

Erkeğin çevresindeki kişilerin aldatma konusunda çok etkili olduklarını kadınların büyük bir kısmı bilir. Bu nedenle kadınlar sevdikleri erkeği kaybetmemek için onun arkadaş seçimine de müdahale eder. Kadın olumsuz örnek teşkil eden erkeklerin ismini açıkça ifade ederek “ondan hoşlanmadığını ve sevgilisinin de ondan uzak durması gerektiğini” belirtir.

Erkeğin aldatmasında “öteki kadının” etkilerini hafife almayın

Erkeklerin aldatması üzerine konuşulduğunda öteki kadının etkilerini hafife almamak gerekir. Çünkü her ne kadar erkek aldatmaya meyilli bir yapıya sahip olsa da onun bu olumsuz davranışında kendisine eşlik eden bir “öteki kadın” vardır. Üstelik bu kadın erkeğin başka bir kadınla birlikte olduğunu bile bile bu ilişkiyi sürdürmektedir. Yani erkeğin aldatma davranışında kendisiyle suç ortaklığı yapan kadın kelimenin tam manası ile kötü niyetli bir insandır.

Öteki kadın denilen ve güzel geçen bir aşkın temeline dinamit koyan bu kadın aslında her şeyi yapabilecek bir karaktere sahiptir. Bu kadın insanlara her türlü zararı verebilir, iftira atabilir, kendisini kurtarmak için her yola başvurabilir. Bu nedenle aldatma olayı ortaya çıktığında çok dikkatli ve tedbirli olmak gerekir.

Bazı kadınların sevgilisi olan erkeklere özel bir ilgi duyduğunu ifade etmekte fayda vardır. Bu kadınlar başka bir kadının sevgilisini elinden aldıklarında kendilerini mutlu hissederler. Bu kadınlara karşı yapılacak en iyi şey sevilen erkeği onlardan uzak tutmak olacaktır. Çünkü bu kadınların pençesine düşen bir erkeğin kurtulması pek de kolay değildir.

Aldatılan kadın olmamak için ne yapmalı?

Aldatılmak kadınların başına gelebilecek en travmatik olaylardan biridir. Çünkü hiçbir kadın aldatılmayı hak etmez. Eğer ilişkide bazı sorunlar yaşanıyorsa ve bu aşkı sürdürmek mümkün değilse ayrılık kararı almak kadar doğal bir şey yoktur. Ancak medeni iki insan gibi ayrılmak yerine sevdiği şahsı aldatmak ona büyük haksızlık etmektir.

Bütün bunlara rağmen aldatılma olayının her insanın başına gelebilecek bir durum olduğunu kabullenmek ve önceden tedbirini almak da gerekir. Bu hususta kadın okurlarımıza önemli bir tavsiyede bulunarak yazımızı noktalamak istiyoruz.

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder