Ahşap Merdiven Fiyatları Nedir


Aslına bakılırsa ahşap merdiven fiyat seçenekleri birçok farklı etkene göre değişmektedir. Uygulamanın gerçekleştirileceği ev ya da iş yerlerindeki noktaların yapısına bağlı olarak ilk başta ölçüler alınmakta ve bu ölçülerin miktarı kapsamında fiyatlar birtakım farklılıklar gösterebilmektedir. Burada merdiven sayısı ile birlikte ayrıca rıhtı sayısı da değiştiğinden dolayı, fiyatlarda değişiklik ortaya çıkarabilir. Tabii burada önemli olan diğer bir durum ise modellerdir.
            Günümüzde U ya da L tipi ahşap merdiven modelleri ile birlikte ayrıca düz bir tasarıma altında yapılan seçeneklerin yanı sıra, daha estetik bir izlenim uyandıran omurga tarzı çeşitler de ön plana çıkmaktadır. Bu da doğal olarak daha fazla işçilik ve dikkatli bir çalışma gerektirdiği için fiyatlar duruma göre farklılaşır. Ancak genel anlamda herkes bütçesine uygun bir şekilde diğer tüm betonarme merdivenlere göre çok daha düşük fiyatlar kapsamında ahşap tarzı merdivenleri, kişisel isteklerine bağlı kalarak ve mekana uyum gösterecek seçenekler altında uygulatabilir.
  Farklı Özelliklere Göre Ahşap Merdivenlerde Fiyatlar
            Birçok değişik ev içi ahşap merdiven seçenekleri kapsamında özellikle ağaç cinsleri seçimi fiyatlarda farklılıklar ortaya çıkarmaktadır. Bunlar içerisinde yumuşak bir tarz olan çam ağacı seçimi ya da daha sert şekilde ön plana çıkan kayın veya meşe gibi daha birçok değişik ağaç cinsi farklı fiyatlar yaratmaktadır. Bu da kalite farkından dolayı ortaya çıkar. Tabii bu konuda meydana gelebilecek farklılıklar adına daha detaya inerek anlatmak da gerekir. Bu konuda hem kişisel tercihler kapsamında hem de evin ölçüleri konusunda, iki basamak arasındaki dikey yüksekliğe verilen isim olarak rıhtı ölçüleri değişebilmektedir. Bu ölçüm değişikliği de fiyat farklılığını ortaya çıkarır.
            Ayrıca tam kapalı ya da tam açık ve yarı kapalı şeklinde tasarımları gerçekleştirmiş olan rıhtı dizaynı altında da fiyatlar değişebilir. Diğer taraftan ek olarak korkuluk tasarımı da gerçekleştirilmektedir. Bu ek tasarım fiyatlarda birtakım artışlar gösterir. Artı olarak ise korkuluklar ferforje, cam ya da krom seçenekleri ile yapılabildiğinden dolayı da yine fiyat farkı ortaya çıkabilir. Özellikle lake boya olarak merdivenlere boyama gerçekleştirildiği zaman da yine oldukça güzel bir görünüm ortaya çıkarken, fiyatlarda ekleme söz konusu olabilmektedir.
  Farklı Özellikleri İle Güvenle Kullanılan Ahşap Merdivenler
            Birbirinden değişik özelliklerine ve ölçülerine bağlı olarak farklı fiyat farklılıkları ortaya çıkarabilen ahşap tarzı merdiven modelleri, günümüzde hijyenik ve insan sağlığını koruyucu olanakları sayesinde çok fazla tercih edilmektedir. Aynı zamanda hafifliği, betonarme merdiven yapılarına göre daha dayanıklı olması ve kolay temizliği sayesinde yine İstanbul ahşap merdiven konusunda oldukça fazla ilgi görmektedir. Tabii burada gerçekleştirilecek ölçüm ve ağaç cinslerine bağlı olarak yanına konulacak eklemeler kapsamında yine fiyatlar her ne kadar değişse bile, ortak şekilde çok uygun ahşap merdiven fiyatları kapsamında herkes dilediği mekana rahatlıkla ahşap tarzı merdiven uygulamasını gerçekleştirebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder