Ahşap Merdiven Çeşitlerinin Özellikleri Nedir

Doğal bir dokunuş ile ev dekorasyonunda samimi ve sıcak bir izlenim yaratma şansını sağlayan ahşap merdiven çeşitleri, oldukça da dayanıklıdır. Özellikle başa deprem olmak üzere birçok farklı problem karşısında daha büyük direnç gösterdiğinden dolayı günümüzde çok fazla talep görür. İki farklı seçenek altında ve kişisel tercihlere göre bu merdiven çeşitlerini değerlendirmek mümkündür. Birincisi tamamen ahşap bir tasarım altında sıfırdan farklı şekiller ve modeller altında tasarımlarının yapılmasıdır.
            İkincisi ise herhangi bir merdivenin ahşap ile kaplanarak güzel bir görünüm haline getirilmesidir. Üstelik bu konuda farklı ahşap merdiven modelleri içerisinden bir seçim yapmak suretiyle, ev dekorasyonunda en uygun seçeneği tercih etmek oldukça keyiflidir. Özellikle ahşap malzemesi ile yapılmış olan merdiven çeşitleri evin ısı dengesini ve nem oranını da kurmaktadır. Doğru bir parke seçimi ve küpeşte sayesinde, hem estetik bir görünüm sağlama şansı elde edilirken hem de sağlıklı ve dayanıklı bir merdiven eşliğinde doğru bir dekorasyon gerçekleştirme imkanı yakalanabilir.
  Ahşap Merdiven Yapılması Gereken Önemli Durumlar
            Bir ev içi ahşap merdiven yapımı gerçekleştirirken mutlaka ölçülerin doğru bir şekilde alınması ve bilinmesi büyük bir önem arz etmektedir. Özellikle eğer kaplama işlemi gerçekleştirilecek ise mutlaka bu alanda büyük bir tecrübe sahibi olan uzman kişilerden destek almak ve doğru ölçü ile incelemeyi gerçekleştirmek oldukça önemlidir. Diğer yandan kişinin bir adım sayısı ortalama 60 cm gibi bir durumu karşıladığından dolayı, mutlaka sıfırdan bir merdiven yapılmak istendiğinde ölçüm eksiksiz şekilde alınmalıdır. Burada seçilebilecek olan farklı modeller söz konusudur. Özellikle günümüzde İstanbul ahşap merdiven konusunda oldukça yoğun bir talep almaktadır ve bunlar içerisinde U ya da L dönüşlü seçenekler tercih edilmektedir.
            Önemli kısımlardan biri de ahşap merdivenlerin hafif olduklarından dolayı binaya fazla ağır yük bindirmemeleri ve güvenle üretim tasarımları gerçekleştirilmesidir. Tabii ahşabın getirdiği insan sağlığını koruyucu etkisi de talep görmesinde oldukça önemli bir yer kaplamaktadır. Farklı ağaç tiplerinin seçilmesi ile birlikte değişik renk ve model kapsamında mekana tam olarak uyumlu merdiven yaptırma şansı da elde edilebilmektedir.
  Ahşabın Doğallığı İle Gelen Özellikler
            Doğal bir yapı malzemesi olduğu için ahşap yanında birçok farklı avantajı da getirmektedir. Hijyen ve sağlamlık bu konuda ön plana çıkmaktadır. Özellikle farklı evlerde ahşabın tercih edilmesinin en önemli etkeninin olduğunu söylemek gerekir. Ayrıca sadece nemli bir bez ile kolayca yıkama olanağı bulunduğundan dolayı da ahşabın temizliği ayrı bir rahatlık sunmaktadır. Böylece doğal ve dayanıklı bir malzeme çeşidi olarak ortalama 100 yıl kadar dahi dayanma süresi bulunmaktadır. Günümüzde çok uygun ahşap merdiven fiyatları kapsamında değişik seçenekler altından özel bir tercih yapılarak, evlere birbirinden değişik seçenekler altında tercih gerçekleştirmek suretiyle ahşapla birlikte güzel bir uyum getirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder