AHŞAP MALZEMESI VE AHŞAP MERDIVEN

Ahşap Merdiven Kullanımı Ve Avantajları
            Anadolu'da binlerce yıllık geçmişe sahip olan ahşap, doğal, dayanıklı, sağlıklı, yüksek kaliteli bir malzemedir. Ahşap malzemeler 1 kg betondan daha fazla yük taşımaktadır. Toz tutmaz, ortamdaki rutubeti emer ve nemi düzenler.
            Ahşap yapılar hafifliğinden dolayı bazı zamanlarda çelik yerine de kullanılmaktadır. Hayatımızı kolaylaştıran bir bina ya da evlerde katlar arası geçişlerde, yüksek yerlere ulaşımda merdivenleri kullanırız. Ahşap merdivenlerde çok sık kullanılan bir malzemedir. Genellikle iş yerlerinde katlar arası ulaşımda ya da kişiye ait müstakil, dubleks, ters dubleks ve villalarda katlar arası geçişlerde ev içi ahşap merdiven kullanılmaktadır. Evlerin yanı sıra ahşap iş yeri ve bahçe merdivenleri de sıklıkla tercih edilmekte ve uygulanmaktadır. Ahşap merdiven yenilenebilir bir yapı malzemesidir. Isı yalıtım özellikleri ve az enerjiye ihtiyaç duyması sebebiyle çok tercih edilmektedir.
            Ahşap merdivenler çok sağlam ve dayanıklıdır. Deprem gibi doğal felaketlerde diğer malzemelere göre dayanıklı olmaları en belirgin tercih sebeplerindendir. Ahşap merdivenler iki şekilde yapılmaktadır. Birincisi evinizin ya da iş yerinizin ölçüleri alınarak tamamen ahşap malzemeden yapılmaktadır. İkinci uygulama ise kullanılan eski mevcut merdivenlere kaplama yapılmasıdır. Her iki uygulama evinizde sağlıklı yaşam oluşturmak için ideal olmaktadır. İstanbul ahşap merdiven ilde ve ilçelerde çok sık tercih edilen uygulamadır.
  Ahşap Merdivenin Uygulanması Ve Modelleri
            Ahşap merdiven yaptıracakların ev ölçülerini iyi bilmesi gerekmektedir. Sıfırdan bir ahşap merdiven yapılmak isteniyorsa merdiven yapılacak kısımda ölçüler alınıp basamak sayıları tespit edilip merdivenin şekli konusunda bilgi alınıp merdiven tasarlanıp imalat edilmektedir. Merdivenlerin basamak ölçüleri ise çok önem arz etmektedir.
            Ahşap merdiven ağırlığı oldukça hafiftir. Çünkü ahşap hafif ve dayanıklı bir malzeme yapısına sahiptir. Ahşap merdivenlerde çeşitli renkleri dekorasyon zevkinize göre tercih edebilirsiniz. Ahşap merdivenlerde küpeşte, basamak ve kullanılan malzemenin kalitesi eve sağlamlık, hijyen ve konfor sunmaktadır. Ahşap merdiven kullanım tercih sıklığının en önemli sebeplerinden biriside budur. Merdiven temizlenmesi, bakımı ve silinmesi oldukça kolay olmaktadır. Nemli bir bez ile kenarlıkları, basamakları rahat bir şekilde temizleyebilirsiniz. Ahşap merdivenin sağlamlığı 75 ile 150 yıla kadar sürmektedir.
            Malzemenin kalitesine göre bu süre uzayabilir ya da kısalabilmektedir. Ahşap evinizde ısı ve nem dengesini sağlayarak sağlıklı bir yaşam sunmaktadır. Ahşap merdiven modelleri ve bazı merdiven modelleri ise; ahşap yanaklı merdivenler, cam korkuluklu merdivenler, cam merdivenler, dar alan merdivenleri, helezon merdivenler, iş yeri ve bahçe merdivenleri, metal yanaklı merdivenler, omurgalı merdivenlerden oluşmaktadır.
            Ahşap merdiven fiyatları ise merdiven yapılacak yerin ölçülerine ve boyutlarına, kullanılacak olan ahşap malzemenin kalitesine ve dayanıklılığına, merdiven modellerine, montaj ve işçilik fiyatlarına, L dönüşlü ya da U dönüşlü merdiven fiyatlarına, dar ya da geniş alan tespiti sonrası fiyatlandırma gibi etkenlere göre ücretlendirme yapılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder