AHŞAP MERDIVEN ÇEŞITLERI NELERDIR


Özellikle farklı iş yerleri ile birlikte dubleks tarzı evlerde merdiven mutlaka büyük bir önem taşımaktadır. Bu konuda gerçekleştirecek olan bir merdiven çeşidi adına sunduğu işlev ile birlikte aynı zamanda görsel estetik de oldukça önemlidir. Bu konuda günümüzde düz bir beton merdiven farklı mekanlara soğuk bir hava getirdiği için ve resmiyet de sunduğundan dolayı daha sıcak ve samimi bir izlenim yaratabilmek adına, ahşap merdiven çeşitleri oldukça rağbet görmektedir. Kattığı sıcaklığın yanı sıra tamamen hijyenik ve sağlam bir yapısı olduğundan dolayı ahşap merdivenler insan sağlığını da en iyi şekilde korumaktadır.
            Özellikle çeşit konusunda bu merdiven modelleri büyük bir önem arz etmektedir. Mekanın kapı ya da pencere ve dolap ile birlikte tüm farklı mobilyaları adına uyum sağlayacak bir çeşit içerisinde yapılması gerekmektedir. Tabii bu noktada mobilyaların da yine merdivenlere uyum sağlaması için buna göre seçim yapılması mümkündür. Üstelik günümüzde ahşap merdiven modelleri kapsamında bir beton üzerine de kaplama ahşap yapıldığından dolayı, böyle bir seçenek de günümüzde değerlendirilebilmektedir.
  Farklı Ahşap Merdiven Çeşitleri
            Kişisel tercihlere ve eve uyum sağlaması adına farklı çeşitler altında ev içi ahşap merdiven modelleri günümüzde kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir. Burada örneğin ahşap kaplama merdiven seçenekleri, daha çok zaten var olan bir beton üzerine kısmen veya tamamen kaplamanın yapılmasıdır. Ayrıca dar alanlara özel merdiven seçenekleri de yer almaktadır. Burada eğimi fazla olan ve daha dar olan kısımlar için farklı şekiller altında ahşap tarzı merdivenler uygulanmaktadır. Ayrıca iki merdiven arasındaki dikey duruma verilen isim olan rıhtı kısmı da, tam kapalı veya yarı açık şekilde hazırlanabilmektedir.
            Burada tam olarak kapalı ya da tam açık ile yarım şeklinde kapanmış şekilde üretimleri gerçekleştirilebilirken, mekanın yüksekliğine ve durumuna göre doğru ölçümler altında montajı yapılmaktadır. Daha klasik bir tarz olarak herhangi bir kıvrılma söz konusu olmayan düz merdivenler de gerçekleştirilmektedir. Günümüzde İstanbul ahşap merdiven olarak bu mega şehir oldukça yoğun bir talep alınmakta ve yanında getirdiği kolay temizlik imkanı ile birlikte, hafifliği ve uzun yıllar kullanım şansı nedeniyle büyük bir ilgi görmektedir.
  Farklı Şekiller Altında Ahşap Merdivenler
            Günümüzde şekil bakımından ahşap merdivenler oldukça estetik ve şık bir izlenim uyandırmaktadır. Zaten yanında getirdiği birçok farklı işlev ve kalite ile birlikte dayanıklılığın yanı sıra, aynı zamanda şekli ile de mekanlara tarz bir görünüm getiriyor. Bunlar içerisinde omurga tasarım ile yapılmış ve ortasından veya kenarından geçmek suretiyle gerçekleştirilen bu modeller oldukça özel bir görünüm sağlamaktadır. Ayrıca U ya da L görünümlü merdivenlerin yanı sıra, helezon merdivenler, sahanlıklı çeşitler ve korkuluk tasarım ile yapılmış merdivenler kişisel tercihlere göre seçim yapılabilmektedir. Bütün bu özellikler ve farklı seçenekler kapsamında, oldukça uygun ahşap merdiven fiyatları ile mekanlara güvenle ve rahatlıkla uygulama gerçekleştirilebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder