Endüstriyel Alanlarda Fogging System


            Yüksek ve düşük basınç sistemleri ile farklı alanlarda uygulanabilen sisleme sistemleri verimli sonuçlar alabileceğiniz avantajlı iş ortağınızdır. Krom borular ile kurulan high pressure fogging system 70 bar basınç ile uygulanır. Su zerrecikleri mikron bazın inceltilmekte ve bitkilerin üzerinde su kalıntısı oluşmadan sulama yapılmaktadır. Düşük basınçlı sistemlerde ise basınç 6 -7 barı geçmez. Kurulumu pratik olan bu sistemlerin maliyetleri düşüktür. Küçük su damlacıklarının buharlaştırılarak soğutma meydana gelir. Çevrede bulunan ısı absorbe edilmektedir. 10 mikrondan ince olan su damlacıkları püskürtme memeleri sayesinde serpili ve bitki ıslanmadan nem elde edilir.
  Sera Uygulamaları
            Seranın genişliğine, bulunduğu iklim koşullarına göre en düşük nem ve en yüksek sıcaklık belirlenecek ve bu kriterlere göre ortama püskürtülecek su miktarı belirlenecektir. Canlıların ideal bir yaşam oramı elde etmesini sağlayan greenhouse humidification çok soğuk ya da çok gibi olumsuzlukları ortadan kaldırılmaktadır. Düşük ve aşırı nem durumları da bitkilerin bozulmasına neden olabilir. Nem oranının kontrol altında olması için buharlaşma terlemesi- mist system gereklidir. Doğru bir nemlendirme ile daha kaliteli bitkiler elde edebilir, daha hızlı mahsül alabilir ve bitkilerde daha az hastalığa rastlanır.
            Özellikle yaz aylarında ürünler için sağlıklı bir yetiştirme ortamı gereklidir. Yoğun sıcaklıklar büyümeyi yavaşlatır. Hatta çalışma şartlarının zorlaşması bakım ve takip işlemlerini de zorlaştırır. Bu alanda fog nozzle üzerinden püskürtülen su zerrecikleri ile buharlaşma sonucu hava ısısı alınır. Isının 15 C dereceye düşmesi sağlanır. Nem miktarı istenirse yüzde 95’lere kadar çıkabilir. Ya da nemli hava dışarı atılır ve ideal ortam serinletilmesi elde edilir. Sıcaklık düştükçe bitkinin yetişmesi için ideal ortam elde edilir. Bu da fire oranlarını azaltır ve seranızdan aldığınız verimi artırır.
  Hayvan Barınakları
            Hayvan barınaklarında 10 ile 15 C kadar serinletme sağlanır. İstenilen oranlarda nemlendirme yapılmakta ve bu da hayvanlar için ideal bir yaşam ortamı oluşturmaktadır. Ürün miktarı ve kalitesinin artırılması için fog system kurulumları verim sağlayacaktır. Özellikle ineklerde süt üretimi artar. Çünkü yüksek sıcaklıklarda hayvanlar strese girer. Bu da süt verimliliğini düşürür. Bu nedenle canlıların bulunduğu ortamların serinletilmesi çok önemlidir. İneklerin daha besili olmasının yanında verimliliğinin artması da mümkündür. Özellikle serinletilecek bölgeler yemleme bölümlerine yakın yerler seçer. Hayvanların bu alanları tercih etmesi ile daha fazla yemleme de sağlanabilir.
  Toz Bastırma
            Havadaki toz parçacıklarının miktarını kontrol etmek içinde fogging system kullanılır. Bu kategoride toz giderme ya da ıslak malzemelere sis bulutu kullanılarak toz giderme sağlanabilir. Tozların havada yayılma olasılığının önüne geçilir. İkinci bir yöntemde ise asılı toz yakalama yapılır. Bu sistemde ise bir yığın oluşturan toz parçacıklarını saran küçük su damlacıkları yere düşecektir. Ve bu sistem içerisinden enerji tasarrufu, toz giderme, su tüketimini azaltma avantajları elde edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder