Saç Simülasyonu İle ilgili Sıkça Suallen Sualler


Saç simülasyonu
  Son zamanlarda sıklıkla uygulanan saç simülasyonu nedirHiçbir cerrahi işlem gerektirmeden kafa cildine noktalar halinde yapılan ve boyanın cilt altına nüfus etmesiyle sonlandırılan bir uygulamadır. Bu uygulamanın saç dövmesisaç gölgeleme, kalıcı saç makyajı, mikropigmentasyon, saçlı cilt koyulaştırma gibi değişik değişik isimleri vardır.
Uygulama kederli mıdır?
  Saç simülasyonu uygulamasında normal koşullarda acı içeren bir uygulama değildir. Acı eşiği farklı olan insanlar için acılı bir uygulama oluşu farklık gösterebilir. Lakin yeniden de uygulama esnasında özel olarak üretilmiş lokal anestezi kremleri kullanılır.
Saç ekimiyle arasında ne gibi farklar bulunur?
  Saç ekimi ile arasından belirgin farklar vardır. Sözgelimi saç ekimi cerrahi bir işlemken saç simülasyonu cerrahi bir işlem değildir. Saç ekiminde kafa derisine gerçek saçlar ilave edirken saç simülasyonunda boyalarla saç efekti verilir. Saç ekimi 1 ila 2 sene arasında yapılırken saç simülasyonu 3 – 4 saatlik bir işlemdir. Ve son olarak saç simülasyonu saç ekimine göre oldukça hesaplı bir uygulamadır. Ayrı olarak saç simülasyonu fiyatları yapılacak alanın büyüklüğüne göre farklılık gösterir.
Uygulama sonrası nelere dikkat edilmelidir?
·  Uygulama yapılan yerin ilk 24 saat su ile temas etmemesi gerekir.
·  Ve uygulama yapılan yere takriben bir ay kadar hiçbir kimyevi maddenin değdirilmemesi sıhhat açısından ehemmiyetli bir vaziyettir. Uygulama sırasında hassaslaşan cilt kimyasal maddeyle buluşunca alerjik tepki gösterebilir. Bu yüzden kimyasal bir işlem uygulanmadan saç simülasyonunu yapan yere müracaat etmek gerekir.
·  Uygulama hayatınızı etkileyecek bir uygulama değildir. Saç simülasyonu yapıldıktan hemen sonra günlük işlerinize devam edebilirsiniz. Sadece uygulama yapılan bölgenin dolaysız olarak güneşe maruz kalmaması gerekir.
Saç simülasyonu ne kadar müddet kullanılabilir?
   Saç simülasyonu kişinin kullanımına göre değişmekle beraber kullanılan materyallerin ve boyanın kalitesine göre farklık gösterir. Kaliteli materyaller ve boyalar kullanıldığı süre bu işlem 2- 3 yıl kolayca kullanılabilir.
Bu uygulama sonrasında saç ekimi yapılabilir mi?
  Saç simülasyonu uygulamasından sonra saç ekimi işlemi yapılabildiği gibi saç ekimi işleminden sonra saç simülasyonu uygulaması da yapılabilir. Sadece saç ekim işlemi yapıldıktan sonra saç simülasyonu uygulaması yaptırmak için 6 ay gibi bir süre beklemek gerekir. Saç simülasyonu yapılan bölgeye saç ekimi yaptırmak içinde 3 hafta beklemek yeterli olacaktır.
Gelişebilen bir yol mi ?
  İnsanlar tarafından yoğun alaka gören acısız ve natürel yollarla yapılan bu metot diğerlerine göre daha çok talep görmüştür ve bir Türk tarafından altın iğneli saç simülasyonu ile geliştirilip hizmete sunulmuştur. Bundan öncede tabi ki ağır metal testlerini ve dermatolojik olan testlerden muvaffakiyet ile geçerek insanlara daha natürel görünecek saçları sunmuştur.
Kullanılan boyalar dövme boyaları mıdır?
  Saç simülasyonu uygulamasında kullanılan boyalar bu uygulama için özel üretilen kaliteli boyalardır. Dövme boyaları değildir. Dövme boyaları giderek siyah renkten gri ve mavi renge dönerken saç simülasyonunda uygulanan boyalar renkleri savunur.
Kullanılan materyallerin sıhhate zararı var mıdır?
  Kullanılan aletler ve boyalar dermatolojik olarak testlerden geçirilmiştir. Ve hepsi onaylı materyallerdir. Yeniden de uygulama öncesinde tedbir açısından hastaya alerji testleri uygulanmalıdır. Konu sıhhat olunca bu tarz ayrıntılar atlanmamalıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder