El Falı Hakkında

  

El Falı Hakkında

Avuç içindeki çizgileri okuyarak bakılan el falı, kişinin hayatına dair bazı ipuçlarını barındırır. Bununla beraber ilk önce bilinmesi gereken en önemli husus, her avuç içinde görünmese bile 6 tane çizgi bulunduğudur. Bu 6 çizginin; şekli, görünürlüğü, derinliği, uzunluğu gibi faktörler kişinin kaderini ve karakterini anlatır. Peki el falı nedir? İşte detaylar.

  El Falı Nedir?

  Avuç içerisinde bulunan çizgiler, el falının bakılması için gerekli en önemli faktördür. Kişinin elleri, avucu, parmakları, bilekleri hayatı ve kaderiyle alakalı olarak bazı ipuçlarını sunar. Bu fal türü dünyanın başka yerlerinde, kültürlere uygun bir şekilde değişik biçimlerde bakılır. Tibet, Hindistan, Babil, Çin, İran, Filistin kültürlerine el falına bakmak yaygındır.

  El Falı Neler Hakkında Bilgi Verir?

  El falı, fal baktıran kişinin avuç içerisinde bulunan çizgileri okuyup, gelecekte olan hayatını ve karakterini yorumlar. Bazı insanlar çoğu zaman gelecekleri konusunda bilgi olmayı isterler. Hayatlarına yön vermekte güçlük çeken kişiler, hayatlarına yön verebilmek adına kimi işaretlere gereksinim duyarlar. Ancak her şeyden önce bireylerin kendisini tanıması önemlidir. Burada el çizgilerine başvuruluyor. Zayıf ve güçlü yanlarını bilen kişilerin bu falı baktırması daha verimli olmakta.

  Elin Şekilleri Hakkında

  İnsanların el şekli falın bakılması için önemlidir. El şekilleri;

  - Uzun parmaklar ve dikdörtgen avuç: Su

 - Kısa parmaklar ve dikdörtgen avuç: Ateş

 - Kısa parmaklar, kare avuç: Toprak

 - Kısa parmaklar, kare avuç: Hava şeklinde sıralanabilir.

  El Falının Teknikleri

  El falı; daha çok okülistlerin ve çingenelerin ilgilenmiş olduğu bir daldır. Bazı kültürlerde; cildin dokusu, parmak izi, tırnaklar, el rengi ve avucun biçimi fal konusu olur. El falına bakan kişi, genel olarak falı baktıran kişinin daha fazla kullandığı eline bakar. Kimi kültürlerde diğer elin, geçmiş zamandaki hayatı, aile yaşamını veya kalıtsal özelliklerin barındırılmasına inanılmaktadır.

  Avuç İçindeki Çizgilerin Anlamı

  Bir elin içerisinde üç ayrı temel ve iki ayrı ikincil çizgi bulunur. Bunlar;

  - Yaşam Çizgisi: İnsanın fiziksel sağlığına, canlılığına ve genel rahatlığına yorumlanır. Fiziksel yaralanma, felaketler gibi pek çok farklılığın bu çizgiyle yansıtıldığı düşünülmektedir. Fakat bu çizginin durumu bireyin uzun bir hayat yaşayacağı biçiminde algılanmamalıdır.

 - Kalp Çizgisi: Bireyin sevgi ile çekim gücünü ve ilişkisine dair yorumlamalar yapılan çizgidir. Duygusal yaşamı temsil eder. Yazarlarda, müzisyenlerde ve sanatçılarda daha yoğun bir çizgi şeklinde görünür. Aşk yaşamına, kalp sağlığına ve adrenaline dair ipuçları verir.

 - Akıl Çizgisi: Kişinin; zihninin çalışma tarzını, zeka seviyesini, iletişim karakterini, öğrenme şeklini temsil etmektedir.

 - Şöhret Çizgisi: Başarı seviyesiyle kişinin topluma uygun biri olup olmamasına dair işaretler hakkında bilgi verir.

 - Kader Çizgisi: Bireyin kariyer ve eğitim yaşamı ile alakalı bilgileri verir.

  El falının çizgilerinin anlamı bu şekilde tanımlanabilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder