Gümrükleme Hizmetleri Nelerdir


Ticaret Bakanlığı bünyesinde çalışan bir kurum olan gümrükleme firmaları, yabancı bir ülke ile gerçekleştirilen ticaret ilişkilerini gümrük mevzuatına uygun olarak yönetmektedir. Dış ticaret işlemleri sırasında uyulması gereken bütün kurallara hakim olan ankara gümrükleme işlemlerin hızlanmasını sağlamaktadır. Gümrük işlemlerinde esas olan kanunlardır ve bütün gümrükleme firmaları kurallara uymak zorundadır.
  Ankara Gümrükleme Danışmanlık Hizmeti Nedir?
  Kurum ve kuruluşlar, ticaret faaliyetlerinde gümrükleme firmalarının danışmanlığına ihtiyaç duymaktadır. Gümrük ile ilgili mevzuatlar sürekli olarak değiştiğinden, yaşanan gelişmeler ile ilgili bilgilendirmeyi ankara gümrükleme yapmaktadır. Etkin bilgi paylaşımının yapılmaması durumunda, kurum ve kuruluşlar büyük maddi kayıplara uğramaktadır. Dış ticaret ve gümrük sektöründe başarılı olan kurumlar, gümrükleme firmalarından danışmanlık hizmeti almaktadır.
  Ankara Gümrükleme Kapsamına Giren Konular Nelerdir?
  Dış ticaret mevzuatına ilişkin bütün uygulamalar hakkında bilgi sahibi olan ankara gümrükleme G.T.İ.P. tespiti yapmakta ve danışmanlık hizmeti vermektedir. Gümrük uyuşmazlıkları söz konusuysa, idari itiraz ile uyuşmazlık giderilmektedir. Kaçakçılıkla mücadele konusunda da büyük başarılara imza atan gümrükleme firmaları, ülkeye giren veya çıkan bütün malların yasal süreçlerini kontrol etmektedir.  Teknolojik alt yapı ve uzman kadro, gümrükleme işlemlerinin hızlı bir şekilde yapılmasında büyük kolaylık sağlamaktadır. İşlemlerin kanun ve tüzüklere göre yapılması, hızlı sonuç elde edilmesinde yardımcı olmaktadır. Sağlık sertifikası ve kontrol belgesi gibi evraklar, önceden hazır edilmektedir. Malın yükleme ve boşaltma tarihleri, önceden mutlaka bildirilmelidir.
  Ankara Gümrükleme Hizmeti Sonrası İşlemler Nelerdir?
  Geri gelen eşyaların takibini de yapan gümrükleme firması,gümrük vergilerini en aza indirgemeye çalışmaktadır. Aylık işlem raporunun yanı sıra her aşamada durum raporu da verilmektedir. Dijital arşiv geçmişi üzerinden ne kadar yıl geçerse geçsin incelenebilmektedir. Yetkili kurumlardan gerekli izinleri alan gümrükleme firmaları, transit işlemlerini de halletmektedir.  Firmaların ihraç veya ithal etmek istedikleri ürünler ile ilgili ön çalışma yapılmakta ve gümrükleme işleminin sorunsuz olması sağlanmaktadır. Özellikle bilgilendirmenin yüz yüze yapılması, hata payını en aza indirmektedir. Sürecin hızlanması ile birlikte ticari faaliyetler hız kazanmaktadır. İşletmeler her geçen gün ihracat ve ithalat ile ilgili daha fazla desteğe ihtiyaç duymaktadır.
  Gümrükleme Firmaları Ne İşe Yarar?
  İşletmeler dış ticaret faaliyetlerini belli kural ve kaidelere göre yapmak zorundadır. Ticari kaygıların giderilmesini sağlayan gümrükleme firmaları, güvenlik zafiyetlerini de gidermektedir. Son derece adil ve şeffaf olan gümrükleme firmaları, müşteri memnuniyetini üst düzeyde tutmaktadır. Gümrükleme işlemlerinin düzgün yapılmaması gibi durum karşısında, işletmeler ticari faaliyetlerini sürdürememektedir. Her ülkenin talep ettiği gümrükleme belgeleri farklı olduğundan, gümrükleme firmalarından danışmanlık hizmeti alınmaktadır. İthalat veya ihracat ile ilgili belgeler, o ülkenin gümrük mevzuatına göre düzenlenmektedir. Gümrük belgeleri yerine getirildikten sonra gümrük beyannamesi hazırlanmaktadır. İhraç edilen malların diğer ülkenin gümrük sınırını geçmesiyle veya ithal edilen ürünlerin Türkiye gümrüklerinden geçmesiyle, gümrükleme işlemi sona ermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder