Su Kaçağı Tespiti


Kırmadan su kaçağı tespiti çoğu su tesisat ustasının bildiği, fakat uygulamadığı bir yöntemdir. Sanıldığı kadar zor olmayan su kaçağı tespiti, tesisat borularına test pompası yardımı ile basınç uygulanarak yapılan işlemdir. Boru ek parçalarında veya bağlantı malzemelerinde meydana gelen su sızıntılarına su kaçağı denir.
Su sızıntılarını bulmak için yapılan iki ana temel prensip vardır. Eski ustaların ilkel yöntemlerle yaptığı su kaçağı bulma işlemleri ve yeni ustaların kameralı cihazlarla yaptığı çalışmalardır. Eski tip su kaçağı bulma yöntemleri su akıtan bölgeyi alt dairenin tavanından belirleyerek veya tesisat borularının nereden geçtiğini tahmin ederek yapılırdı. Yeni kameralı su kaçağı bulma yöntemlerinde ise dairede su borusunun patlak olduğu yer noktasal olarak bulunabilmektedir. Su kaçağını bulmak için temel esas su borusunun içerisine basınç verip patlak olan bölgeden sızıntı esnasında ses çıkarmaktır.  Çıkan sesi akustik cihazla dinleyerek yeri belirlenir. Pis su kaçağını bulmak için gider borularının içerisini görüntüleyen kameralar kullanılır. Görüntülü tesisat teknolojisi sadece gider borularında meydana gelen kırık veya çatlak olan bölgeleri belirlemede uygunluk gösterir.
Evinizde veya işyerlerinizdeki su kaçaklarını kırmadan tespit edebilmek için, Marmaray Tesisat son teknoloji cihazlar kullanmaktadır. Su kaçağı sorunu başınıza geldi ise internetten çağıracağınız firmalara çok dikkat edin su kaçağı tespiti kırmadan noktasal olarak bulunur 1 veya 2 kalebodur kırılarak tamir edilir, size bu hizmeti verebilecek işi yaptıktan sonra imzalı kaşeli garanti belgesi verebilecek aradığınızda karşınızda muhatap bulabileceğiniz firmaları tercih edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder