AHŞAP MERDIVEN SEÇIMI YAPILMASININ NEDENI NEDIR


Günümüzde farklı binalar ve müstakil evler için değişik merdiven seçenekleri betonarme üzerine gerçekleştirilmektedir. Bunlar içerisinde granit, mermer ve laminant ile birlikte ahşap merdiven gibi seçenekler tercih edilebilmektedir. Tabii bunlar birçok farklı sebep durumuna göre değişebilirken, ayrıca görsellik ve ekonomik açıdan da büyük bir önem taşımaktadır. Tabii burada ilk tercih olarak insan sağlığı ön plandadır. O yüzden tamamen hijyenik ve temiz bir görünüm sergileyerek güvenli kullanım şansını yanında getiren ahşap merdiven modelleri daha fazla talep görmektedir.
            Ayrıca ahşabın tasarım olarak gerçekleştirildiği evde 1 ya da 2 saat kadar daha az bir süre uyuyarak kalkma şansı elde edilmektedir. Sağlık açısından daha da önemlisi betonarme bir merdiven seçiminin dışında ahşap tasarımı sayesinde astım ve romatizma gibi problemlerden de uzak durma şansı yakalanmaktadır. Tamamen doğal yapısı ve farklı ağaç çeşitlerinden gerçekleştirildiği için doğallığını koruyarak ev içerisinde sağlık içinde yaşama şansı sunar. Diğer yandan görsel açıdan sağladığı doğallık, sıcaklık ve samimi görünüm sayesinde de evde ayrı bir mutluluk sunar.
  Ahşap Merdiven Çeşidinin Farklı Özellikleri
            Hiç şüphesiz şık bir ev içi ahşap merdiven seçeneğinin önemli özelliklerinden biri de hafifliğidir. Herhangi bir deprem söz konusu olduğunda, diğer örneklerine göre ahşap daha önemli bir dayanıklılık sağlarken, ayrıca daha büyük ağırlıkların altına girmek yerine ahşabın altında saklanmak ayrı bir güven verir. Dayanıklılık konusunda diğer yandan kimyasallara ve birtakım doğal hava şartlarına karşı da güçlü bir dirayet vermektedir. Uzun ömürlü olmasının yanı sıra, üstelik aynı ağırlıkta yapılmış bir beton merdivene göre oldukça fazla ağırlıkları taşıma özelliğine yine sahiptir.
            Günümüzde İstanbul ahşap merdiven olmak üzere birçok farklı şehirde de yine büyük bir talep almaya devam ediyor. Bu talebi görmesinde önemli etkenlerinden biri de ses çıkarmama avantajıdır. Çünkü tüm farklı ahşap çeşitleri fırınlandığından dolayı çekme gibi bir durum söz konusu olmadığı için ses çıkarmaz. O yüzden mutlaka ahşap seçeneklerinin güneş kurutması değil, fırınlama yoluyla tasarımları gerçekleştirilmelidir.
  Farklı Ağaç Çeşitleri İle Kaliteli Ahşap Merdiven Modelleri
            Günümüzde birçok farklı seçenek altında farklı ağaç çeşitleri ile birbirinden güzel renk v modelleri altında merdiven tasarımları yapılmaktadır. Bunlar içerisinde kayın, çam, meşe, kestane, sapelli, dişbudak ve akçaağaç gibi daha birçok değişik seçenek ile kaliteli ve sağlam bir yapı içerisinde merdiven üretimi gerçekleştirilmektedir. Özellikle tamamen kontrollü ve kaliteli şekilde fırınlama gerçekleştirildiğinden dolayı, herhangi bir böceklenme gibi durum söz konusu olmamaktadır. Buna ek olarak farklı haşereler ve böcekler için özel ahşap koruyucular da yine değerlendirilmektedir.
            Çok uzun yıllar güven içerisinde diğer merdiven modellerine göre kullanım imkanı sunduğundan dolayı da, rahatlıkla kullanım şansını yanında getirir. Çok uygun ahşap merdiven fiyatları kapsamında bunları L tipi ya da U tipi gibi farklı seçenekler altında montajını gerçekleştirmek mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder