Neden Bdt Eğitimi Almalısınız


Durumunuz, semptomlarınız, hedefleriniz; kısacası yaşamınız hakkında ne düşünüyorsanız hepsi yaşamınızın kalitesi ve ne kadar acı çektiğiniz ya da ne ölçüde büyüdüğünüz üzerinde doğrudan ve anında bir etkiye sahiptir.
  Bilişsel Davranış Eğitimi insanların düşüncelerinin, hatıralarının ve inançlarının kaygılarını, acılarını, korkularını nasıl şekillendirdiği veya kontrol ettiği hakkında daha fazla anlamalarına yardımcı olan ve bu anlayışla deneyimlerini yeniden şekillendirmenin basit yöntemlerini öğrenen bir disiplindir.
  Birçok Tedavinin Temel Taşı
  BDT kronik ağrı, anksiyete, stres, depresyon, bağımlılık ve diğer birçok kronik durum dahil olmak üzere birçok durum için tedavinin temel taşı haline geliyor. Yaşam kalitesini etkileyebilecek herhangi bir durumun yönetiminde araştırmak için bir araç olarak önerilmektedir. BDT eğitimi derslerinin anlaşılması zor değildir ve çoğu zaman kişi ya da durumu ne olursa olsun, olumlu sonuçlara yol açan acil ve yararlı bilgiler ve teknikler sağlar.
  BDT Eğitiminin Avantajları
  BDT eğitimi tüm sağlık profesyonelleri, özellikle psikiyatri hemşireleri, psikiyatristler ve müttefik profesyoneller gibi ruh sağlığı alanında çalışanlar ile ilgilidir. BDT'nin yaşam boyu temel prensiplerini öğrenecek ve bunları ele almak için karmaşıklığı, faktörleri ve stratejileri ele alabilirsiniz. BDT eğitimi öğrencilerin güçlü bir kanıt temeli ile desteklenen bilişsel davranışçı terapi alanındaki uygulama yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıyan uygulamanın klinik denetimini içerir.
  Araştırma Becerileri Edinin
  Bilişsel davranış terapisi programları, psikolojik bozukluklar için klinik yetkinlikler ve araştırma becerileri sunar. BDT eğitimi derslerine katılarak klinik bir denetim çerçevesi etrafında modellenmiş endüstri uygulamaları aracılığıyla klinik eğitim fırsatları kazanabilirsiniz. Yetkinlik bazlı değerlendirme programları, tanınmış klinik ve araştırma akademisyenleri ve BDT'de uzman misafir konuşmacılar tarafından verilir. Yüksek yaygınlıkta psikolojik bozukluklar, eşlik eden zihinsel sağlıkla ilgili bozukluklar, esneklik ve güçlü yönlere dayanan müdahalelerin yanı sıra uygulamalı bir disiplinler arası öğrenme ortamında teorik ve pratik bilgiler verilir.
  Eğitim Kimler için Uygundur?
  BDT eğitim kursları, yeni sağlık mezunları ve devam eden mesleki gelişim ve kişisel gelişim için sorumlu kanıta dayalı tedaviler ve uygulama ilkeleri kullanarak kendini adamış kişiler için uygundur. Özel uygulamalarla ilgilenmeye ya da BDT'de bilgi ve becerilerini geliştirmeye meraklılar için uygun hazırlıklardır.

 Toplu olarak, bu kurslar, entegre bir teori, klinik pratikler ve araştırma programı aracılığıyla, geliştirme, genişleme ve ileri düzeyde yeterlilikler sunar. Bilişsel Davranış Terapisi ampirik olarak onaylanmış en yaygın ve en çok uygulanan tedavilerden biridir. Mevcut becerilerinizi pekiştirin ve yenilerini geliştirin. Yeteneklerinizi ve becerilerinizi en üst düzeye çıkarmak için ihtiyaç duyacağınız araçlar bu kurslarda sağlanır. Öğrenme yaklaşımı dinamik, yoğun ve deneysel öğrenmeye dayanır.
  BDT Eğitiminin Kazandırdıkları
  BDT eğitimi, sınıf derslerini, küçük grup tartışmalarını, belirli BDT becerilerinin videolarını ve sınıf içi rol oyunlarını birleştirir. Deneyimli BDT terapistleri, BDT müdahalelerini ve ardından klinik tartışma ve sorularını gösterirler. Eğitimin odak noktası, klinik uygulamanıza hemen getirebileceğiniz öğrenme becerileridir. Sınıf içi öğrenmeye ek olarak, eğitim programlarının ayrılmaz bir parçası haftalık ödevdir. Ödev, öğrencilere öğrendikleri kavramsal ve müdahale becerilerini vaka örneklerine uyguladıkları yazılı alıştırmaların yanı sıra okumaları da içerir, öğretim elemanlarına bireysel geri bildirimde bulunmalarına yardımcı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder