İstanbulun En İyi Boşanma Avukatı

Boşanma davaları Aile Mahkemelerinde görülmekte olup davanın türüne göre avukat ücreti de değişiklik göstermektedir. Avukat, boşanma davası için ne kadar fazla emek harcarsa talep edilecek olan boşanma avukatı ücretleri de o kadar fazla olmaktadır. Avukat yaptığı bütün yazışmaları, araştırmaları ve işlemleri ücrete yansıtmaktadır. Her yıl boşanma avukatlarının boşanma davaları için alacağı ücretin asgarisi belirlenmektedir.
Belirlenen asgari tutarın talep edilmesi, tamamen avukatın insiyatifindedir. Kimi kişiler tarafından boşanma avukatı ücretleri çok görülmekte ve fazla bulunmaktadır. Boşanma davası için yapılacak tüm ek işlemler, alınacak ücretin artmasına neden olmaktadır. Avukatlar, boşanma davası ile ilgili konuşmadan önce bir fiyat belirleyememektedir. Boşanma davasının nedeni, taraflardan diğerinin boşanmak isteyip istememesi, davanın uzayıp uzamayacağı hakkında da bilgi vermektedir.
2019 Anlaşmalı Boşanmalarda Boşanma Avukatı Ücreti Ne Kadardır?
Evliliklerini anlaşmalı bir şekilde sonlandırmak isteyenlerin ödeyeceği boşanma avukatı ücretleri çekişmeli boşanacak kişilere oranla daha azdır. Maddi ve manevi tüm konularda uzlaşan çiftler, daha kolay bir şekilde boşanmaktadır. Anlaşmalı boşanma davalarının daha kısa süre içerisinde sonuçlanmasından ötürü anlaşmalı boşanmalarda talep edilen ücret daha az olmaktadır.
Yargı süresinin daha hızlı olması, boşanma avukatı ücretinin daha az olması nedeni ile çiftler anlaşarak boşanmaya çalışmaktadır. Anlaşmalı boşanmak için bir protokol hazırlanması gerekmektedir ve bu protokolü, boşanma avukatı hazırlamaktadır. Anlaşmalı boşanma dilekçesi hazırlandıktan sonra boşanma davası da açılmaktadır.
2019 Çekişmeli Boşanmalarda Boşanma Avukatı Ücreti Ne Kadardır?
Oldukça karmaşık bir süreci ifade eden çekişmeli boşanma, dava sürecinin uzamasına neden olduğu gibi avukatlık ücreti de anlaşmalı boşanmaya göre fazladır. Eşlerden birinin boşanmak istememesi, nafaka ve velayet gibi durumlar çekişmeli boşanmaya neden olmaktadır. Boşanma sadece dava ile mümkündür ve eşlerden biri boşanmak istemiyorsa, avukattan yardım almak en doğrusudur.
Avukat çekişmeli davalarda, evliliğin sonlanması için hakime gerekli nedenleri belgeler ile sunmak zorundadır. Bu gibi durumlar, avukatın daha fazla yorulmasına ve emek harcamasına neden olduğundan avukatın talep edeceği ücret de biraz fazla olmaktadır. Çekişmeli boşanmalarda, avukattan hukuki yardım almak sürecin hızlı bir şekilde işlemesini sağlamaktadır.
Boşanma Avukatı Ücretini Kim Öder?
Boşanma davası konusunda hukuki yardım almak için kim avukata başvurmuş ve avukat tutmuşsa o avukatın danışmanlık ücretini ödemektedir. Anlaşmalı boşanmalarda çiftler ayrı ayrı avukat tutmaz ve sadece bir avukatın süreci idare etmesini isterse, avukatın ücretini ikisi ortaklaşa ödeyebilmektedir. Çiftler eğer ayrı ayrı avukat tutma yoluna giderse, herkes tuttuğu avukatın ücretini ödemek zorundadır.
Maddi durumu yerinde olmayan kişi, avukatlık ücretini maddi durumu yerinde olan karşı tarafın ödemesini talep edebilmektedir. Özellikle kadın müvekkiller, eşlerinden talep ettikleri boşanma tazminatı ile avukatın danışmanlık ücretini ödemektedir. Boşanma davasının başarılı bir şekilde sonuçlanması, boşanma avukatının işini ne kadar iyi yaptığı ve emek harcadığı ile doğru orantılıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder