Boşanma Avukatı Tercihi

Boşanma davaları oldukça geniş yelpazeli bir dava türü olduğundan boşanma konusunda bu dava ile ilgilenecek avukatın tercihi de oldukça önemlidir. Dava neticesinde ortak malların sayısı fazla ise avukatın bu konudaki deneyimi ve tecrübesi de bir o kadar önemlidir.
Boşanma avukatı seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli özellik ilgili avukatın boşanma davalarındaki deneyimidir. Günümüz şartlarında boşanma davalarının sayısında meydana gelen artış nedeni ile boşanma avukatı olarak görev yapan avukatlar gerek kadınlara gerek ise erkeklere dava süresince ve dava sonrasında hakları konusunda bilgilendirmeler yapıyorlar.
Boşanma avukatı tercih edilmesi süreci zorlu bir süreç olarak biliniyor. Boşanma sürecinde her iki taraf da çeşitli anlaşmazlıklardan dolayı birbirini yıpratmış olduklarından bu süreci oldukça gergin ve stresli bir şekilde geçiriyorlar. Bu nedenle bu süreçlerin daha sağlıklı bir şekilde geçirilebilmesi için konusunda uzman boşanma avukatı hizmeti almak yerinde bir karar olacaktır.
Gerek çocukların velayeti gerek ise alınacak ay da ödenecek nafaka ve ücretler konusunda alınacak olan hizmetler neticesinde bu sürecin daha az zarar ile geçirmeleri sağlanıyor.
Avukat Seçiminde Referansın Önemi
Avukat tercih ederken öncelikle boşanma avukatı olarak görev yapan avukatlar hakkında referans almak atılacak mantıklı bir adım olarak dikkat çekecektir. İlgili avukatların boşanma davalarındaki başarısı, kaç davayı müvekkillerinin lehine sonuçlandırdığı, benzer davalarda gösterdiği başarı gibi konularda geniş çağlı bir araştırma yapılarak avukat konusunda karar verilebilir. Bu referanslar bizzat ilgili avukatlardan istenebileceği gibi aynı zamanda avukat ile ortak tanıdıkların referansları da etkili olacaktır.
Avukatın Dış Görünümü Önemli Mi?
Boşanma davaları için avukat araştırması yapılırken avukatların dış görünüşlerinin boşanma davasında etkili olacağı kanısı tamamen yanlış bir kanıdır. Dış görünüşün avukatın becerileri ile hiçbir ilgisi olmadığı için avukatların dış görünüşlerinden ziyade başarılı olup olmadığı konusunda araştırma yapılması gerekiyor. Özellikle talep edilen konular ve dava süresince istenecek durumların ne derece lehe çevirebileceği konusunda görüş alışverişi yapılmalıdır.
Vaatler Değil Referansa İnanın
Her avukat dava almak için kişilere çeşitli vaatlerde bulunur. En olumsuz durumda bile sorunların üstesinden gelinebileceği vurgulanır. Ancak avukatların vaatlerinden ziyade atacakları adımlar ve hamleler önemli olduğundan vaatlere çok fazla kulak asılmaması gerekiyor.
Verilen vaatler yerine gelmediği takdirde hayal kırıklığı gibi durumlar ile karşılaşmak mümkün olabiliyor. Bu nedenle avukatlar vaatlerde bulunuyor ise bundan şüphe duymak yerinde olacaktır.
Avukatın Bulunduğu Konumun Önemi
Avukatın hizmet verdiği yer ile davanın görüleceği adliye arasındaki mesafe çoğu zaman sorun teşkil ederken bazı durumlarda da sorun teşkil etmiyor. Eğer ki başarılı olduğuna inanılan bir avukat var ise bu avukat farklı şehirlerde de olsa vekalet verilerek bu avukat ile boşanma davası sürecine girilebilir. Önemli olan avukatın davaya bakış açısıdır. Aynı zamanda avukatların boşanma dava sürecine hakim olmaları da oldukça önemli bir konudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder