Saç Simülasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

            Günümüzde çok fazla kullanılmaya başlanan ve popüler olan saç simülasyonu sayesinde birçok kişi kellik sorununu büyük bir oranda aşmış durumdadır. Ortalama 3 ila 5 yıl arasında bir kullanım şansı veren bu simülasyon sayesinde tamamen gerçekçi ve doğal bir görünüm yakalanırken diğer yandan aynı renk ve saç tipine göre gür bir izlenim ortaya çıkarmaktadır.
            Bu işlemi yaparken ise çok dikkat etmek ve bazı durumlara sadık kalmak gerekmektedir. Özellikle sadık alınacak noktalardan biri hiç şüphesiz saç çizgisidir. Kişinin saç çizgisine mümkün oranda sadık olunmalı ve dümdüz bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Herhangi bir yamulma ya da bunun gibi farklı durumlar ortaya çıkmadan sadece uygulama yapılacak bölgenin dümdüz gerçekleştirilmesi ve doğal bir izlenim yaratılması büyük bir önem taşımaktadır. Bu düz çizgi işlemine dikkat etmek suretiyle saç simülasyonu nedir sorusu adına özel boyalar ile birlikte yine buna özel olarak hazırlanmış iğneler kapsamında gerçekleştirilen ve tamamen saç adına kamuflaj olarak doğal bir izlenim yaratan deri kısmında uygulanan bir yöntem olarak ön plana çıkmaktadır.
  Saç simülasyonunda dikkat edilmesi gereken diğer durumlar
            Özellikle saç gölgeleme işlemi yapılmadan önce mutlaka girintili çıkıntılı bir görünüm ortaya çıkmaması adına özel olarak bir çizim gerçekleştirilmesi ve bu çizgiler kapsamında saç simülasyon işlemi yapılmalıdır. Ayrıca kişinin yaşı da bu simülasyon uygulaması adına büyük bir önem arz etmektedir. Daha ileri yaşlardaki kişilerde seyreklik daha fazla olduğundan dolayı daha gür bir görünüm yakalamak için gerçek saç renk ve tip olarak tamamen dikkat edilmeli ve yoğun bir şekilde yapılmalıdır.
            Ayrıca kişinin alın bölgesinde bulunan genişlik ile birlikte çene bölgesi arasında kalan kısma da dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu açıklık göz önüne alınmak suretiyle düzgün bir görünüm yakalanması büyük bir önem taşır. Diğer yandan saç simülasyon fiyatları da oldukça uygundur. Her ne kadar uygulama yapılacak bölgenin durumuna göre fiyatlar değişse de genel anlamda bir saç ekimine göre çok daha düşük bütçeler kapsamında gerçekleştirme şansı elde edilebilirken yıllarca kullanım imkanı da yanında getirmektedir.
  Uygulamaya başlamadan önce ölçümler dikkatli bir şekilde alınmalıdır
            Uygulama öncesi ölçümler mutlaka dikkatli bir şekilde ve profesyonel olarak alınmalıdır. Bu bağlamda saç gölgeleme işlemi sayesinde operasyon bittikten sonra tamamen düz bir çizgi halinde mükemmel bir izlenim ortaya çıkabilmektedir. Bir saç ekimi olmayan ve cerrahi bir operasyon ile yapılmayan bu yöntem kapsamında herkes arzu ettiği o görseli yakalama şansını elde edebilmektir. İster saç kesim olsun ister sakal veya bıyık ile birlikte saçkıran bölümleri adına da mutlaka ölçümler titiz bir şekilde alınmalı ve buna göre en doğru yoğunlukta saç dövmesi işlemi yapılmalıdır. Renk açısından da tamamen gerçekçi bir izlenim uyandıran bu yöntem çok uygun fiyatlar altında gerçekleştirebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder