Home Office Tasarımlarında Akılcı Çözümler

            Günümüzde zaman ve maddi anlamda kazanç sağlamak amacıyla insanlar artık ev ve iş yerlerini aynı mekan içerisinde çözmeye çalışmaktadır. Kiralanan veya satın alınan daireler ya da katlı konutlar hem ev hem de iş yeri görevi görmektedir. Bu yazımızda sizlere home office olarak çalışan veya çalışmayı düşünen kişiler için pratik ve trend sayılabilecek tasarım fikirlerini sunacağız. Sizler de bu yazı aracılığıyla ilham alarak nasıl bir home office istediğinize karar verebilir ve daha detaylı bir çalışma için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bu alanda iç mimar ekibimiz sizler için en iyisini sunmaya hazırdır. Hem eviniz hem de ofisiniz olarak kullanılabilecek mekanların verimli ve şık bir şekilde kullanılabilmesi için doğru bir şekilde tasarlanması oldukça önemlidir. Bu anlamda tasarım kararları alınırken, fonksiyonel anlamdaki gerekliliklerine de dikkat edilmesi gerekir. Böylelikle sizler de iyi tasarlanmış ve fayda sağlayan home office alanlarına sahip olabilirsiniz.
  Mekan Giriş ve Çıkışları Ayrı Olabilir
            Aynı alan içerisinde olsa bile yeterli donatı ve duvar olması halinde ofis ve ev girişleri farklı yerlerden verilebilir. Böylelikle mekanları birbirinden ayırt etmek çok daha tanımlı hale gelecektir. Özel konut kısmını yalnızca ev içerisinde yaşayanlar kullanırken, ofis kapısı iş amaçlı herkesin kullanabileceği bir alan haline gelecektir. Cephe açısından zengin olan binalar için merkezi yerlere bakan ve ortak alanlarla ilişkisi çok olan cephelere kolaylıkla ofis girişi verilebilir. Bununla birlikte daha özel bir alanda kalan cepheden konut girişi sağlanabilir. Planlı ve detaylı bir iç mimarlık çalışması sonucunda mekanlar birbirinden ayırt edilebilir hale gelecektir.
  Renkler ve Donatılarla Mekanları Ayırmak
            Ev ve ofis için kullanılacak renklerle donatılar da mekanları birbirinden ayırmak için bize yardımcı olabilir. Ev içerisinde kullanılacak eşyalar tamamen kullanıcı tarzına ve ihtiyacına göre belirlenebilir. Aynı şekilde renkler ve desenler de kullanılacak donatılara göre tercih edilebilir. Daha sıcak ve yaşam alanına yakışacak olan mobilyalarla renkler keyifli bir konut tasarımını mümkün hale getirir. Ancak ofis kısmında daha çok kurumsal kimliği yansıtacak ve iş hayatına yakışacak mobilyalar ile renkler tercih edilmelidir. Tarz ve ihtiyaç bakımından farklı olacak seçimler mekanların birbirinden ayrılmasını sağlayacaktır. Bu anlamda zengin seçenekler sunan iç mimarlık firmaları arasında ekibimiz sizlere ayrıcalıklı bir tasarım çalışması sunacaktır.
  Yalıtım Home Office İçin Vazgeçilmez Bir Öğe
            Konut yaşamıyla iş yaşamını birbirinden ayırmak yalnızca alanlar ve donatılar ile olmaz. Birçok iç mimarlık şirketleri içerisinde de öncelikli konu olarak yalıtım ele alınmalıdır. Doğru planlama ve malzemeler ile alanlar arasında ses ve nem geçişi engellenebilir. Böylelikle aynı yapı içerisinde işleyen farklı mekanlar birbirine engel olmaz. Bir yapı içerisinde çalışma alanında daha fazla ses ve gereklilikler olacaktır. Yaşam alanının bundan izole edilebilmesi için İstanbul iç mimarlık firmaları arasındaki ayrıcalıklı ekibimiz sizlere yalıtım konusunda da uzman bir hizmet verecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder