SAÇ SİMÜLASYONU NEDİR

Saç saç saç. Kadın yada erkek için en önemli aksesuarlardan birisi. Zamanla belirli faktörlere bağlı maalesef dökülüyor ve seyrekleşiyor. Bu istenmeyen durum için dünyada bir çok yöntem geliştirilmiş durumda. Saç ekimi ,protez saç, kozmetik ürünler derken dünyada yepyeni bir akım be sektörde yerini aldı.
Saç simülasyonu. Hemen saç simülasyonu nedir  dediğinizi duyar gibiyim. Saç simülasyonu cerrahi olmayan bir yöntem. İşlemin temeli sorun yaşanan saç bölgesine özel boyalar ile minik saç efekleri verilmesi esasına dayanıyor. Aslında o bölgede yeni bir saç çıkmıyor. Sadece boya yardmıyla daha yoğun ve gür görünüyor. Son dönemde gerek işlem hızı ve sonuç alınması gerekse kullanım rahatlığı sayesinde dünyada çok hızlı bir şekilde yayılıyor.
Aslında kadınlar bu duruma çok daha hakim. Yıllardır eksik yada seyrek kaşlarını kalıcı makyaj yöntemiyle daha yoğun ve gür bir hale getirdiler. Aslında işlem birbirine çok yakın. Aynı şekilde saçlar daha yoğun ve gür bir görünüm alıyor. Ama karışmaması gereken bir durum var. Kullanılan boyalar tamamen farklı.
Kadınlarda saç ekimi bir çok durumda yapılamaması ve alternatif yöntemlerin azlığı bu yönteme ilgiliyi her geçen gün artırıyor.
Saç simülasyonunu kimler tercih ediyor ?
Erkek ve kadınlar aslında oldukça sık tercih ediyor saç simülasyonunu. Erkeklerde daha çok daha önce saç ekimi yaptırmış ve son uçtan memnun kalmamış kişiler,saç ekim izinden rahatsız olan kişiler,seyrek saç görünümünden rahatsız olan kişiler,alopesi vb saç hastalığı yaşayan kişiler oldukça sık bu yöntemi tercih ediyor.Kadınlarda ise genellikle erkek tipi dökülme denilen seyrekleşen saçları daha yoğun göstermek için tercih ediliyor.
Saç simülasyonu işlemi ne kadar sürede bitiyor ve kullanım ömrü ne kadar ?
Saç simülasyonu yapılacak alanın büyüklüğüne bağlı  2 saat ila 7 saat kadar sürebiliyor.İşlem sonrası 15 gün içinde ikinci bir seans ve kontrol gerekebiliyor.Cilt yapısı ve kullanıma bağlı olarak 3 ila 5 yıl gibi bir kullanım süresi var.
Saç simülasyonu her tip saç rengine yapılabiliyor.Burada özellikle bayanlar renk değişikliğine gitmemeleri gerekmekte. Aşırı güneş ışığından da uzak durulması tavsiye ediliyor.
Kullanılan boya kesinlikle bitkisel içerikli olması tercih sebebi olmalı.İstenile sıklıkta yenilenen bir işlem olması da en büyük artılarından.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder