Cerrahi İşleme Maruz Kalmadan Saç Dökülmesi İzlerinden Kurtulun


                Cerrahi işleme maruz kalmadan kellik giderme yöntemi saç simülasyonu olarak adlandırılmaktadır. Saç simülasyonu yöntemi sayesinde gerçek saç kökleri ve kıl yapıları taklit edilmektedir. Taklit edilen saç kökleri ve kıl yapıları özel cihazlar yardımı ile kellik olan veya saç dökülmesine bağlı olarak açılma söz konusu olan bölgelere mikropigmentasyon uygulaması yapılmaktadır. Saç simüasyonu aynı zamanda saç dövmesi  ve saç gölgelendirme olarakta bilinmektedir. Saç simulasyonu nedir olarak sorulacak soruda verilecek en kestirme cevap saç simülasyonu hastanın haçbir şekilde cerrahi işleme maruz kalmadan sadece kozmetik amaçlı yapılan kamuflaj işlemine verilen tıbbi bir addır denilebilir.
                Saç simülasyonu, saç dövmesi olarak bilinse de aslında bu düşünce bir anlamda yanlıştır. Çünkü saç dövmesi dövme boyaları ile yapıldığı için belirli bir zaman sonrasında boyaların renginin artması ile mavi, yeşil gibi renklere dönmektedir. Ancak saç simülasyonunda durum bu şekilde değildir. Bitkisel boyalar kullanıldığından hem daha sağlıklı hem de rengi atmayan bir seçenek olmaktadır.
                 Saç similasyonu fiyatları ise işlemin uygulanacağı bölgenin açıklık oranına göre artmaktadır veya azalmaktadır. Saç simülasyonu uygulaması kişide var olan açıklığın boyutuna göre değişiklik göstermektedir. Yapılan teknikler ie 2 yıl ile 5 yıl arasında değişen kalıcılığı söz konusudur.
Saç Simülasyonu Saç Ekimi İşlemine Alternatif Bir Çözüm Sunar Mı?
                Saç simülasyonu saç ekimine alternatif sunmamakla birlikte birbirlerini tamamlayan iki yöntemdir. Çünkü saç ekimi sırasında yeterli sıklıkla saç ekimi yapılmayan bölgelere ilave olarak tekrar saç ekimi yapılması yerine saç simülasyonu yöntemleri kullanılabilmektedir. Saçın geri kalan açık yerlerine yapılacak olan saç simülasyonu tekniği ile hastada saç efekti sunulması son derece basittir. Ayrıca saç simüasyonu yöntemleri saç ekimi yöntemlerinin aksine acısız ve ağrısız yöntemlerdendir. Cerrahi işlemler sınıfına girmeyen saç simülasyonu yöntemleri ile sadece kafatası derisi uyuşturularak bu işlem gerçekleştirilmektedir. Saç simülasyonu yaptıracak kişi için hazırlanan kafa derisini uyuşturacak anestezik kremler yardımı ile bu işlemler gerçekleştirilmektedir. Saç simülasyonu sonrasında saç ekimi yaptırılabilmektedir. Saç simülasyonu saç ekimine mani olacak bir durum değildir. Ayrıca saç simülasyonu teknikleri kişide daha fazla saç dökülmesine sebep olmaz. Saç simülasyonu tekniği saç kıran hastalarında da son zamanlarda oldukça tercih edilen yöntemler arasında yerini almış durumda. Bir çok sebeple kullanılan bu yöntem cerrahi bir işlem gerektirmediğinden 3 ile 5 saat arasında son bulup günlük aktivitelere devam etme imkanı sunmaktadır.
Saç Simülasyonu Tekniklerinde Kullanılan Boya Dövme Boyası Mı?
                Saç simülasyonunun bir diğer adı olan saç dövmesidir. Ancak bu işlemlerde kullanılan boyalar dövme boyaları değildir. Çünkü dövme boyaları kişinin derisine nüfus ettikten belli bir süre sonra renk değişimine uğramaktadır. Ancak bu yöntemlerde kullanılan boya kişinin derisine enjekte edildikten sonra renk değiştirme yapmaz. Bu tekniklerde kullanılan boyalar doğada doğal halde bulunan ve renk özelliği veren bitkilerden üretilmiştir. Ayrıca döme yaptırdıktan birkaç gün sonra duş alınması gerekirken saç simülasyonu tekniklerinden hemen sonra ılık bir suyla duş alınmasında hiçbir sakınca yoktur. Saç dövmesi işlemi yaptıran bir hasta işlemden 4 hafta sonrasında saçlarını istediği renge boyayabilmektedir. Saç dövmesi tekniğinde kullanılan boyanın cilde hiçbir yan etkisi yoktur ancak deriye mikro iğneler yardımı ile enjekte edildiği için birkaç gün kafa derisinde şişlikler mevcut olabilmektedir.
Saç simülasyonu yönteminde gelişmeler var mı?
                İnsanların son zamanlarda saç ektirmeye göre saç simülasyonu tekniğini kullanması insanlara daha kaliteli tedavi sağlaması için çalışan Türk uzman Serkan Bozkurt'un geliştirdiği altın iğneli saç simülasyonu ile daha güzel görünen saçlara sahip olunmaktadır. Diğer çeşitlerine göre daha hijneyik olup alerjiye sebebiyet vermediği için kendi merkezinde sunduğu bu hizmet büyük ilgi görmektedir. Bu yöntem kullanılmadan önce de tüm dermatolojik ve ağır metal testlerine tabii tutulup başarılı sonuçlar vermiştir. Bitkisel ürünler kullanan ve kendi üretimi olan B.C.N.T saç simülasyon boyalarını da kullanarak saç ve vücutta hiç bir yan etkisi bulunmamaktadır. Saç simülasyonu düşünenler için her anlamda büyük bir fırsattır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder