Açılmış Saç Derisine Uygulanan Doğal Kozmik Makyaj


                Gün içerisinde stres, hava kirliliği gibi pek çok sebepten dolayı saçlarımız dökülmektedir. Bunu yanı sıra bir insanda doğuştan veya zaman içerisinde saç kökleri zayıflamaktadır. Zayıflayan saç kökleri zamanla dökülmektedir. Dökülen ve azalan saçlar zamanla kişide kellik problemi oluşturmaktadır. Bu kellik problemi bazen kişide sorun olmasada özellikle de genç yaşta oluşan kellik kişide pek çok psikolojik sorunu da beraberinde getirmektedir. Bazen bu kellik saç kıran adı verilen bir hastalığa da dönülebilmektedir. Kellik problemi ile karşı karşıya kalan hastalar genellikle saç ektirme gibi cerrahi işlemlere başvurmaktadırlar. Çoğunlukla yapılan bu tarz cerrahi işlemler olumlu sonuçlar vermez. Çünkü ekilen saçın yoğunluğu tam belirlenemez ise kellik problemi kişide hala devam edecektir. Böyle durumlarda saç simülasyonu adı verilen cerrahisiz saç belirginleştirme yöntemleri kişinin yardımına koşmaktadır. Bu yöntem kişide uygulanacağı alanın genişliğine göre saç similasyonu fiyatları değişiklik göstermektedir.
Saç Ekimi İşleminden Daha Etkili Sonuç Veren Saç Simülasyonu Yöntemi Nedir?
                Bir saç ekimi yöntemi olmayan saç simülasyonu yöntemi özellikle saç kamuflajı konusunda oldukça başarılı ve etkili bir yöntemdir. Sadece saçta değil aynı zamanda sakal ve bıyık gibi bölgelerde çıkmayan veya seyrekleşmiş olan bölgelere de uygulanan bu yönten saç dövmesi ve saç gölgelendirme yöntemi olarakta adlandırılmaktadır. Hastaların aklına takılan soruların en başında saç simulasyonu nedir ve cilde herhangi bir yan etkisi var mı gelmektedir. Saç simülasyonu cerrahi işlem uygulanmadan kellik giderme yöntemidir. Bu yöntem ile hastanın kıl yapıları ve saç kökleri taklit edilmektedir. Taklit edilen bu kıl yapıları ve saç kökleri özel cihazlar yardımıyla kellik olan bölgeye mkropigmentasyon yöntemi ile uygulanmaktadır. Sadece kozmetik bir kamuflaj işlemi olan saç simülasyonu, uygulama yapılacak bölgeye sürülecek olan anestezik kremlerle uygulamaya başlanmaktadır. Ağrılı olup olmayacağı ise hastanın ağrıya olan dayanıklılığı ile alakalıdır. Eğer hasta ağrıya son derece dayanıklı ise ağrısız bir işlem olacakken ağrı konusunda son derece hassas olan bir hasta için son derece ağrılı bir işlem olacaktır. Fakat saç ekimi işleminden daha ağrısız bir yöntem olduğu uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Saç simülasyonu yöntemi ile saç ekimi işleminden pek memnun kalınmadığı zamanlarda ve istenilen oranda saç ekimi olmadığı zamanlarda da başvurulmaktadır. Böylelikle saç simülasyonu saç ekimine verilen bir efekt olarak düşünülebilir.
Yeni tarz saç simülasyonu
                Bir çok farklı saç saç simülasyonu hayatımızda belirli bir zamandan beri bulunmaktadır. Saç dövmesinden sonra geliştirilmiş ve daha öne çıkmış bir yöntemdir. Ancak onlarından içinde daha yeni ortaya çıkmış, dünyada bir ilk olan Türk bir uzman tarafından altın iğneli saç simülasyon sistemi geliştirilmiştir. Kullanılan iğnelerin kaliteli oluşu ile alerjik olaylar ortadan kaldırılmaktadır. Ek olarak da bitkisel içerikli boyalar ile yapılan bu yöntem saç dövmesi gibi vücutta kalmayıp zararı olmamaktadır ve %100 doğal bir gürüntü sağlayarak kendi saçınız gibi insanlara görünmektedir. Böyle olmasında altın iğnelerin kalınlığının saç telinizin kalınlığına göre seçilmesi de oldukça etkilidir.
                Türkiye'nin ilk marka tescilli ve en büyük saç simülaston merkezine sahip olan ve bu yöntemi geliştiren Serkan Bozkurt, B.C.N.T saç simülasyon boyalarınında üretici konumundadır. Bu yöntem diğer saç simülasyonları gibi 3 ile 5 saat içerisinde gerçekleştirilip, tedavi ardından iyileşme süresi gibi bir sıkıntı yaşanmamaktadır.
Saç Simülasyonu İşlemi Uygulanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
                Saç simülasyonu yaptırmak isteyen hastanın saç çizgilerine sadık kalarak bu işlem sürdürülmelidir. Hastada yeni oluşturulacak saç çizgisi dümdüz olmamalıdır ve mutlaka girinti çıkıntısı olmalıdır. Hastanın yaşı da saç simülasyonunun yoğunluğu etkileyen unsurlar arasında yer almaktadır. Hastanın alın genişliği ve alın ile çenesinin arasındaki boşluk mutlaka korunmalıdır ve bu açıklık göz önüne alınmalıdır. Dikkatli ölçümler sonucunda bu işleme başlanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder