Halı Yıkama Sektörü

  Kadınlar, gelişen teknoloji ile beraber hem halı yıkayacak yer bulamamaları, hem halı yıkarken su israfının fazla olması hem de halı yıkayacak güçleri olmaması nedeniyle halılarını bu işi profesyonel şekilde yapan yerlere yıkatmayı seçenek etmektedirler. Halı yıkama sektörüne ilk başlarda tereddütle yaklaşılsa da giderek halı yıkamacıların bu işi ne kadar iyi yaptıklarını görmeleriyle halı yıkama sektörüne desteklerini arttırmışlardır. Bu sektör ilk ortaya çıktığı vakit sayıları oldukça azken giderek fazlasıyla çoğalmaları kadınları oldukça mutlu etmiştir.
Kadınlar ve halı yıkama
  Kadınlar evin her işine tek başlarına koşmaktadırlar. Yemeği, bulaşığı, ütüsü, temizliği başka bir deyişle bütün yük kadının üstündedir. Bu işlere bir de halı yıkamak gibi zahmetli bir iş ilave edince hane hanımlığının zorluğu bir sefer daha ortaya çıkmıştır. Hem kadınların iş yükünü azaltmak hem de kendilerine bir ekmek kapısı açmak isteyen teşebbüsçüler bu işi profesyonel bir şekilde yapmaya başlamışlardır.
  Bu sektöre adım atan teşebbüsçüler, temizliğin kadınlar için ne kadar ehemmiyetli olduğu bilip o şekilde adım atmışlardır. Zira kadınlar kendileri yapmıyorsa dahi bu iş için özenli ve temiz olunmasını isterler. Yıkandığı yerden kurutulduğu yere, bekletildiği yerden dağıtım arabasına kadar her ayrıntı kadınlar için çok ehemmiyetlidir. Her ayrıntıda temizlik ve titizlik ararlar. Kadınların bu konudaki kaygılarını karşılayan halı yıkama yerleri, giderek müşterilerinin arttığını gözle görülür bir şekilde fark eder.
Halı yıkama fabrikaları
  Müşterisi artan ve işlerini büyütmek isteyen teşebbüsçüler bir halı yıkama fabrikası açarak sektöre büyük bir katkı sağlarlar. Burada işler daha hızlı ve sistematik olarak işler. Halılar hızlıca yıkanır ve özel makinalarda kurutulur. Bu işlem halı yıkama dükkânlarında yapılan dışarıda kurutma işleminden fazlasıyla hijyeniktir. Yıkanan ve kuruyan halılar bir makine yardımıyla paketlenir ve ayrılarak sevkiyatı beklenir. Her şey makine eliyle olduğu hızlı ve düzenli işler. Yıkama makinaları halının cinsine göre yıkama şekli ve deterjan kullanır. Bu halıların deforme olmaması için yapılan bir işlemdir. Yıkama işlemi hızlı şekilde ilerlediği gibi dağıtım işlemi de hızla ilerler. Bu kadınlar için oldukça yeterli bir müddettir.
  Bu işle uğraşan halı yıkamacı işini hızlı ve özenli yapmalıdır. Fabrikadan ziyade daha küçük bir işletmede bu işi yapıyorsa halının cinsine dikkat ederek deterjanı ona göre ayarlamalıdır. Halılar yıkanıp kuruduğunda bekletme yerine alınan halıların nereye ne vakit götürüleceği sorumluluğu tamamiyle halı yıkamacının elindedir. Bu işi yapmak için pratik ve hızlı düşünen, uygulayan birisi olmak gerekir. Ters takdirde işler birbirine karışacaktır.
Halı yıkamacı programları
  Gelişen sektörü daha da ileriye taşımak isteyen bir takım firmalar halı yıkamacı programı uygulamasını hayata geçirmişlerdir. Geliştirilen bu uygulama sayesinde halınızın yıkanması işlemini bildirebilir, halınızın hangi evrede olduğunu görebilir ve teslimata çıktığını bile görebilirsiniz. Başka bir deyişle işler tamamiyle online şekilde yürütülür.
  İşletme sahipleri müşterileriyle alakalı olan her bilgiye bu programdan erişebilir. Hangi halı ne zaman teslim edilecek, nereye teslim edilecek ve ne kadar fiyat alınacak hepsi bu programda bulunmaktadır. Artık bir sürü kâğıt deftere gerek kalmadan telefona inen bir uygulamayla bütün işleri kontrol etmek olası hale gelmiştir. Programın birkaç özelliği aşağıdaki gibidir;
·  Mobil kullanım
·  Yafta yazdırma
·  Fiş yazdırma
·  Dâhili callerıd
·  SMS gönderme
·  Data güvenliği
  Bu işi yapan bir hayli firma bulunmaktadır. Hepsinin birbirinden değişik özellik ve hizmetleri vardır. İş yeri sahipleri bu programlardan en uygun olanına sahip olurlar ve işlerinin daha hızlı ve sistematik gitmesini sağlarlar. Gelişen teknolojiye ayak uydurmak için bu sektörde atılmış kuşkusuz en etkileyici adım budur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder