Fiat Stilo Yedek Parçaları

  Fiat Stilo 2002 – 2007 seneleri müddetince Fiat’ın İtalya’daki fabrikasında üretilen otomobilidir. B segmentinde bulunmaktadır. Otomobil 2007 seneninden itibaren imalatına bitirilmiştir. Ülkemizin hatcback modeli ile satışa sunulmuş olan otomobil beğeni kazandı. Fiat’ın ülkemizde son derece yaygın olarak seçenek edilmesi sebebiyle yaygın bakım servisi ve yedek parça satışı bulunmaktadır. Son derece estetik ve şık görünüm sunan otomobil çizgileri ile tercih edilmesinin ana nedenlerinin başında gelen etmenlerdendir.
 AYDINLATMA AKSAMLARI
   Fiat stilo aydınlatma aksamları araçlarda ihtiyaç duyulan aydınlatma, emniyet ve şık görünüm sağlayan unsurlarındandır. Araçların gece ve gündüz koşullarında karşıdaki araçlar tarafından fark edilmesini sağlayan araç parçasıdır. Farlar sayesinde araç sürücüsü kötü hava koşullarında aracın önünü görebilecektir. Farların araca kurulmasını sağlayan far çerçeveleri dış etkenlerden farları savunma görevini ve bu arada farlarda ayarlama yapılabilmesine imkan sağlamaktadır. Sinyaller araçlarda emniyet ve güvenlik sağlayan parçalardan birisi olup dahilinde tampon ve çamurluk sinyallerini de alır. Sis farları kötü hava şartlarında farların yapamadığı aydınlatmayı sağlayarak aydınlatma görevi üstlenmektedir. Araç uzun müddet park yapılması gibi çalışmadığı vakitlerde aktif aydınlatma aksamları çalışması aküye zarar vereceğinden reflektörler aracın diğer kişiler tarafından görülmesini sağlarlar.
 AYNA AKSAMLARI
   Fiat stilo aynalar ve aksamları aracın emniyetle sürüşüne yardımcı olan akşamlardandır. Kapı aynaları araç içerisinden kumanda edilebilmesi ve çok soğuk havalarda ayna yüzeyinin buz tutmasını önleyen ısıtma sistemleri ile sürücüye geriyi görebilmesini sağlamaktadır. Ayna camları ayna kapağı ve ayna muskası içerisinde muhafaza edilmektedir. Bu sayede kolay bir şekilde ısıtılıp, yönlendirilebilmektedir. Dikiz aynası sollama sırasında ve geri manevralarda geriyi görmeye fayda sağlar.
 FİLTRE AKSAMLARI
   Fiat stilo filtre ve aksamları aracın böbrek, karaciğeri ve akciğeri olarak nitelendirilebilecek aksamlardır. Yağ filtresi motorun çalışması için hayati ehemmiyet taşıyan motor yağını temizler. Hava filtresi motor yakıt hava karışımına temiz hava sağlamaktadır. Benzin ve motorin filtresi motorun çalışmasını sağlayan yakıtı süzerek motora temiz yakıt girmesini sağlamaktadır. Aracın içerisine klima aracıyla verilen havayı temizlemektedir. Toz bidonu biriken tozu aracın diğer akşamlara zarar vermemesi için muhafaza eder. Filtrelere yataklık yapan filtre kutusudur.
 FREN AKSAMLARI
   Fiat stilo fren aksamları ve bijonlar aracın istenilen yer ve vakitte durdurulabilmesine ve tekerleklerin dingile kurulması sağlar. ABS sensörü aracın ani frene basılması neticeninde tekerleklerin kilitlenerek kaymasını önleyecektir. Fren komutunun ön fren balatası ve arka fren balatasına iletilmesini fren hortumu sağlar. Fren pabucu diskleri sıkıştırarak aracın yavaşlamasını veya durmasını sağlar. Bijonlar aracın tekerleklerinin araç karoserine tutunmasını sağlamaktadır.
 SÜSPANSİYON ÖN DÜZEN AKSAM
   Fiat stilo süspansiyon ve ön düzen aksamları aracın konforunu, aracın dönüşlerde ve bozuk tabanlardaki hareketinin emniyetini sağlamaktadır. Viraj askı z rot tekerleklerin hareket halinde direksiyondan aldığı komutları yerine getirmesinin devamı için görev yapan parçadır. Rotiller amortisörlerin değişik hareket etmelerini önleyerek aracın balansını muhafaza etmeyi sağlamaktadır. Rot kolu aracın direksiyon kutusundan gelen dikey hareketi yatay olarak aktarmaya yaramaktadır. Rot başları yatay ve dikey rotların kolaylıkla birbiri ile bağlantınını sağlamakta, hareketin iletilmesinde yardımcı olmaktadır.
  Balans kolu araçlarda virajlarda olan merkez dışı kuvvetin önlenmesine yardımcı olmaktadır. Salıncaklar araçların ani şekilde tümsek veya çukurlara girmesi vaziyetinde aracın ön düzeninde hasar oluşmasını önlemektedir. Helezon yayları aracın üst aksamının ağırlığını taşımanın yanında alt aksamda olan sarsıntılardan savunmaya sağlamaktadır. Helezonlar tarafından sarsıntıyı azaltma amortisörler tarafından desteklenerek araç içerisinde konforlu bir yolcu sağlanmakta, aynı vakitte emniyet içerisinde seyrine olanak sunar. https://www.yedekparcacarsi.com/blog?id=248


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder