Kırtasiye Ürün Çeşitleri Nelerdir?

 

Kırtasiye Ürün Çeşitleri Nelerdir?

Kırtasiye ürünleri güncel olarak pek çok kişinin kullandığı ürünlerdir. Bugün kırtasiye ürün çeşitleri evde okulda ya da iş yerinde farklı alanlarda hemen hemen her insan ihtiyaç duyabilir.

  Kırtasiye Ürün Çeşitleri Nelerdir?

  Günümüzde sık kullanılan başlıca kırtasiye ürün çeşitleri bazıları yazıcı, kalem, delgeç, a4 kâğıdı, keçeli kalem, silgi, zımba gibi pek çok eşyaları bulunmaktadır. Bunlardan bir kısmı ofis kullanımı için olan ürünler bir kısmı iste okul için olan ürünlerdir.

  Ofis Kırtasiye Ürünleri Nelerdir?

  Ofis ve işyeri gibi yerlerde kullanılan başlıca malzemeler delgeç, kalem, yazıcı, zımba, zımba teli, a4 kağıdı, ataç, silgeç gibi malzemelerdir.

  Okul Kırtasiye Ürünleri Nelerdir?

  Genel olarak okullarda kullanılan kırtasiye malzemeleri ise kalem, silgi, cetvel, renkli kalem, makas, yapıştırıcı, bant gibi ürünlerdir.

  Kırtasiye Ürünlerinin Sıralandırılması

  Ofis ve kırtasiye ürün çeşitleri sıralandırırken farklı kategoriler ele alınmaktadır. Bu ürünler kullanım amaçlarına ve kullanıldıkları yerlere göre değişiklik göstermektedir. Örneğin okul malzemeleri, eğitim ve öğretim yılında öğrenciler ve öğretmenler tarafından kullanılmakta olan malzemelerdir.

  Bunlar: kalem kutusu, okul etiketi, suluk, pano, büyüteç, defter kaplığı, tebeşir, abaküs, küre, flüt, akıllı tahta gibi bazı ürünlerdir. Kullanım amaçlarına göre ise elişi malzemeleri genellikle karton, elişi kağıdı ve mukavva gibi ürünlerdir. Bunlar kullanılarak tasarım ürünler elde edilir. Ayrıca kelem ürünleri de pek çok kişi tarafından kullanılmaktadır. Örneğin mimarlar tarafından kalem ürünleri çizim yapmak için kullanılmaktadır.

  Kalem ve yazı ürünleri içerisinde mekanik kurşun kalem, dolma kalem, keçe uçlu kalem, kurşun kalem gibi bazı kalem çeşitleri sayılabilmektedir. Bunların dışında teknik çizim kalemi ve grafik kalemi, asetat kalemi, CD kalemi, silinebilir kalem, yazı tahtası kalemi gibi kalem çeşitleri de bulunmaktadır. Bir yandan da kırtasiyelerde sanatsal malzemeler satılmaktadır. Bunlar özellikle resim sanatı yapan kişiler tarafından tercih edilen ürünler olup aynı zamanda okul ve iş yerlerinde kullanılabilmektedirler. Bu kırtasiye ürünlerinden bazıları; pastel boya, akrilik boya, tuval, yağlı boya, fırçalar, kuru boya, sulu boya, cam boyası, kumaş boyası, ebru boyası, guaş boya, mum boya, granit boya, rölyef pasta, boncuk boya, yaldız boya ve şövale gibi ürünlerdir.

  Ofis kırtasiye ürünlerini inceleyecek olursak genellikle masa başında çalışan kişilerin ihtiyaç duyduğu ürünlerdir. Bunlar: dosya, kalemlik, klasör, delgeç, ayraç, makas, zımba makinesi, kaşe, yapıştırıcı, zımba teli, ofis kırtasiye seti, ofis seti, bant, ataş, toplu iğne, para kasası, kıskaç, zımba teli, teli sökücü, evrak tutucu, zımba ve çekmeceli raf gibi malzemeler bulunmaktadır.

 Son olarak kullanılan kağıt ürünlerine bakacak olursak bunlar okullarda ve ofislerde ihtiyaç duyulduğu her zaman kullanılan kağıt ve kağıt malzemelerinden yapılmış olan genelli olarak yazı yazmak amaçlı ürünlerdir. Bunlar arasında defter, etiket, fotokopi kağıdı, ciltli defter, resim defteri, davetiye, renkli kağıtlar, müzik defteri gibi malzemeler bu ürünler içinde bulunmaktadır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder