Güneş Paneli Nedir?

 


Günümüz de kullanılan dünya enerji miktarının yarısı güneş enerji miktarı olarak dünyamıza düşmektedir. Bu nedenden ötürü dünyada enerji ihtiyacının karşılanması açısından yalnızca binde birini verimli kullanılıyor olması yeterli olacaktır. Bu sistemi desteklemek ve doğal yollardan karşılamak amacıyla kurulan güneş paneli dünyaya gelen güneş ışınlarının elektriğe çevrilmesine yarayan sistemlerdir. Güneş panelleri üzerine gelen ışının emilimini sağlayan solar hücreler verimli ve etkin kullanımı sağlamaktadır.

  Güneş Paneli Nasıl Kurulur?

  Büyük güneş enerji santralleri veya daha küçük yapılar için olmak üzere iki çeşit kurulum gerçekleşmektedir. Şayet büyük bir enerji santrali kurulması isteniyorsa bunun için gerekli olan en önemli ayrıntı uygun arazidir. Ev, fabrika gibi yerlerde ise çatı üstü kurulum gerçekleşmektedir.

  Şayet arazi üzerine kurulum gerçekleşecekse güneş paneli ile arazi arasında 50 cm lik bir yükseklik olmalıdır. Bu sayede verim kazancı sağlanmasının yanı sıra aşırı tozlanma da önlenmiş olur. Zeminin yumuşak olması halinde ise konstriksyon çakma yöntemi ile sabitleme sağlanabilmektedir. Firmamız uygun şartların oluşumunu sağlamak suretiyle gerekli kurulum sistemi için planlama yapma konusunda deneyimlerini müşteri memnuniyetine sunmaktadır.

  Çatı montajı gerçekleşecekse eğime dikkat edilmelidir. Çatının düz olması güneş panellerine eğim verme gerekliliğini doğurur ancak bu eğim fazla olmamalıdır. Eğimli çatılarda zaten eğim bulunduğundan eğim verilmez. Panellerin ön yüzü güneye bakmak sureti ile ve ön kısma gölge yapacakherhangi bir dış koşul olmamak suretiyle yerleştirilir.

  Güneş Paneli Çeşitleri?

  İki farklı hücre tipi olarak sınıflandırılan güneş panellerinden birincisi polikristal diğeri monokristaldir. Yaygın olarak kullanılan ise polikristal hücreli güneş panelleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Günümüz teknolojisinde yaşanan ileri düzey gelişmeler sonucunda enerji üretiminin oldukça artışına sebebiyet vermesi suretiyle güneş paneli sıklıkla kullanılan bir sistem haline gelmiştir.

  Güneş Paneli Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  Güneş paneli seçimi solar enerji sistemi kurulumunda en önemli konulardan bir tanesidir. Güneş paneli seçiminde öncelikle kalitesine dikkat edilmelidir. Maliyet açısından oldukça yararlı olacağı unutulmamalıdır. Ayrıca garanti şartları ve teknik destek hizmetleri de sorgulanmalıdır. Verimlilik açısından panel seçimi önem arz eder. Uygun fiyatlarla bir güneş paneli kurulumu yapılmasını istiyorsanız firmamızdan destek alabilirsiniz.

  10 yıla kadar garanti imkanı sunan bir panel seçimi önemlidir. Şayet uygun maliyet arıyorsanız watt seçiminde firmamızdan destek almak suretiyle mekanınıza uygun seçim yapma avantajını yakalayabilirsiniz. Güneş paneli seçme konusunda wattlar arası enerji üretim farkı olduğunu unutmamalısınız. Büyük güneş paneli modülünü seçmeniz ilerleyen süreçlerde sıkıntı yaşamamanız için önemli bir noktadır.

  Güneş Paneli Fiyatları

  Kurulum aşaması oldukça farklılık içeren bir sistemden bahsetmekteyiz. Hal böyle olunca da fiyatlandırma da net bir detay vermek söz konusu olmamaktadır. Mekanların yeri mekanın boyutu kurulacak yer gibi ayrıntıları göz ardı etmeksizin karar vermeden önce uzman kadromuzdan destek alabilirsiniz. İlerleyen yıllarda oluşacak maliyeti ne kadar düşürdüğünü göreceğiniz bir sistem kurulumu için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder