Evden Eve Nakliyatta Dikkat Edilmesi Gereken Konular Nelerdir


Her insan hayatından en az bir kez olsun nakliye hizmeti alır. Çünkü insan dediğimiz varlık, tüm hayatını doğduğu konumda geçirmez. Gerek evlilik gerekse iş gibi çeşitli nedenlerle adres veya konum değiştirir. Bu gibi durumlar ise nakliyat ihtiyacının doğmasına neden olur.   Nakliye işlemleri ise belirli bir tecrübe gerektirir. Çünkü bilinçsizce yapılan nakliye işlemleri neticesinde eşyaların kırılması/kaybolması gibi durumlar söz konusu olabilmektedir. Bu noktada ise devreye doğru nakliye firması seçimi yapılması devreye girmektedir. Taşınma konusunda yardım alacağınız firma ne kadar profesyonel olursa nakliye ihtiyaçlarınız o kadar sorunsuz tamamlanır. Gebze evden eve nakliyat ihtiyacınız konusunda dikkat etmeniz gereken bazı önemli alt konu başlıkları bulunmaktadır.
  Her Zaman İletişim Kurabildiğiniz Nakliye Firmasını Tercih Edin
  Öncelikle seçtiğiniz nakliyat firmasıyla beraber ev taşıyacaksınız bundan dolayı birbirinizi iyi anlamanız önemlidir. İyi iletişim kurduğunuzu düşünebileceğiniz nakliyat firmalarını tercih etmeniz taşınma sürecinde işinizi kolaylaştırır. Bununla ilgili olarak ise iletişim bu işin ilk adımı olarak karşımıza çıkıyor. Sizi ve beklentilerinizi anlamayan bir nakliyat firması ile sorununuz var demektir.
  Taşınacak Olan Eşyalarınızın Bir Listesini Hazırlayın
  Evinizi başka bir adrese taşıma konusunda karar aldınız. Bu durumda yapacağınız ilk iş taşınacağınız eve hangi eşyaları götüreceğinize hangi eşyaları götürmeyeceğinize karar vermektir. Bununla ilgili olarak ise yapacağınız en doğru iş, götüreceğiniz eşyalar için eşya listesi hazırlamanız olacaktır. Pendik evden eve nakliyat Sonrasında ise yapmış olduğunuz eşya listesinin bir kopyasını nakliyat firması yetkilisiyle paylaşın. Böylelikle firma yetkilisine hangi eşyaları teslim ettiğinize dair bilgileri bir belgeyle yazılı hale getirilmiş olursunuz. Nakliyat sektörde zaman zaman şöyle sorunlar yaşanabiliyor. Eşya sahibi, " şu eşyam eksik" dediği taktirde firma "biz öyle bir eşya görmedik". Cevabını verebiliyor. Böyle bir durumun önüne geçilebilmesinin tek yolu ise bir eşya listesi hazırlamak olacaktır.
  Nakliyat Firmasıyla Anlaştığınız Gün Firmadan Eşyalarınızı Taşıyacağı Aracın Plakasını İsteyin
  Firmanın size vermiş olduğu plakanın haricinde başka bir aracın gelmesi halinde eşyanızı teslim etmeyeceğinizi bildirin. Firma çok fazla aracım var, şimdi hangisinin geleceği net değil cevabını verirse iki plaka isteyin. Tuzla evden eve nakliyat Size verilmiş olan bu iki plakadan birine sahip araç vasıtasıyla eşyalarınızı taşıtın. Nakliyat sektörde hizmet sunan en iyi firmaların dahi en fazla 5 aracı bulunur. Sizin hizmetinize ise hangi aracın sunulacağı konusu da 99,9% oranında bellidir. Geriye kalan 0,1%’lik olasılığındaki pay ise aracın kaza ya da arıza yapması ihtimali olabilir. İkinci bir plaka talebinde bulunmanız ise bu durumu engelleyerek bir netliğe kavuşturacaktır. Çünkü kimi nakliyat firmaları, sizinle anlaştıktan sonra işi başka bir firmaya devredebilirler. Böyle bir durum ise pek çok sorunun yaşanabilmesine sebebiyet verebilmektedir. Araç plakası isteyerek böyle bir durumun yaşanmasını engelleyebilirsiniz.
  Nakliyat Şirketinden Nakliyat Sigortası Yapmasını Talep Edin
 Evden eve nakliyat sigortası, özellikle şehirler arasında mutlaka yapılmalıdır. Bu noktada şehir içi nakliyat sırasında kamyonun kaza yapma olasılığı yoktur anlamı çıkarılmamalıdır. Kış mevsimlerinde gerçekleştirilen tüm nakliyat işleri için sigorta yapılması yararlı olacaktır. Birde sigortanın kapsamını iyi bilmeniz önemli bir konudur. Nakliyat sigorta yapıldı artık bardak dahi kırılırsa sigorta karşılayacak diye düşünmeniz son derece yanlış olacaktır. Çünkü kartal evden eve nakliyat sigortası bu durumları kapsamamaktadır. Nakliyat sigortası eşyalarınızın araca yüklenmesinden sonra yangın, kaza, sel ve deprem gibi doğal afetleri kapsamaktadır. Bununla birlikte eşyalarınızın içinde bulunduğu araç sigortalanır. Bu durumda eşyalarınızın zarar görmesi halinde sigorta yapılan tutarın 80%’i sigorta firmanız tarafından size ödenir. Başka bir ifadeyle oluşabilecek kısmi hasarları sigorta karşılamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder