Siğil Duası Okuyan Hoca’ya Neden Başvurulur


Siğil insan bedeninin değişik noktalarında oluşan ve deri üzerinde hoş olmayan görüntüler oluşturan iyi huylu bir deri büyümesi olayıdır. Siğilin oluşmasına sebep olan virüsün adı HPV’dir. Bu virüsün deri üzerine yerleşmesi ile deride büyüme meydana gelmektedir. Siğil çıktığı noktada rahatsızlık oluşturmaktadır. Bu konuda pek çok uzman görüşü bulunmakla birlikte siğilin kesinlikle kopartılmaması gerektiği genel tavsiyedir. Bedende çıkan siğillerin tedavi yollarının aranmasının yanında kişiler genellikle siğil duası okuyan hoca arayışına da girmektedir.
Siğil Duası Okuyan Hoca Siğillerin Geçmesinde Etkili midir?
Vücudun her noktasında çıkabilen siğillerin giderilmesi konusunda öncelikle tıp alanında uzman olan kişilerden yardım istenmelidir. Buna ek olarak siğillerin büyümesi veya yayılması engellenemediği görüldüğünde bir hocaya başvurulabilmektedir. Bu konuda siğil duası okuyan hoca olarak bilinen kişiler vardır. Bu kişiler Kur’andan ve hadislerden buldukları duaları okuyarak bu hastalığın şifa bulması için çabalarlar. Siğil duası konusunda güvenilir olup olmadıklarına bakılarak bu dua okunmalıdır. Siğil duası konusunda Peygamber Efendimiz’in duasına başvurmak uygun olacaktır. Onun ağzından çıktığı kesin olan ve güvenilir hadislerden yola çıkarak hocaların insanlara dua tavsiye etmesi ve kendinin kişinin şifa bulması için okuması gerekmektedir. Böylece şifaya ulaşmak ve siğillerden kurtulmak daha hızlı olacaktır.
Siğil Duası Okuyan Hoca Hangi Duaları Nasıl Okur?
İnsanlar pek çok konuda tıbbın yetersiz kaldığını düşünerek dua ile şifa bulma yollarını aramaktadır. Siğillerin yok edilmesi konusunda da doktor tarafından yakılma yoluyla giderilen siğiller belli bir süre sonra yeniden çıkmaya başlarsa bu konuda siğil duası okuyan hoca arayışı çok yoğun olarak yapılmaktadır. Hocalar tarafından okunan dualar arasında en çok yapılan Peygamber Efendimiz’in ellerini toprağa vurarak okuduğu duadır. Bu duaya terme duası denilmektedir. Siğil duası Em ebremû emren fe innâ mubrimûn (mubrimûne) olarak okunmaktadır. Okunan bu duanın anlamı ise “Yoksa onlar işi sağlam mı tuttular? Muhakkak ki asıl biz, işi sağlam tutanlarız.”Bu dua yüzde ve elde bulunan siğiller için siğillerin etrafı işaretlenip 3-5-7-40 olmak üzere farklı sayılarda okunmaktadır. Bu konuda başvurulabilecek Efendimiz’in yaptığı duanın yanında pek çok ayet de tedavi amaçlı okunmaktadır.
Siğil Duası Okuyan Hoca Tarafından Okunan Dua Garantili midir?
İnsanlar sağlık sıkıntıları oluştuğunda doktora başvurmanın yanında işi garantiye almak için aynı zamanda hocaya da başvurmaktadır. Duanın insan bedeni ve ruhu üzerinde oldukça etkili olduğu uzmanlar tarafından bilinmektedir. Siğil duası okuyan hoca bu gücün etkisine inanarak duaları okumaktadır. Böylece siğilleri bulunan kişiler siğilleri üzerinde duanın etkisi olacağına inanmaktadır. Sağlıkla ilgili her konuda olduğu gibi bu konuda da önce tıp uzmanları sonra hocalar tercih edilmelidir. Böylece oluşabilecek tehlikeli durumların önüne geçilmesi söz konusu olmaktadır. Siğillerin giderilmesinde duanın yanında alternatif tıp da tercih edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder