Antika Eşya Alanlar



Antika eşyalara günümüzde büyük ilgi duyulmaktadır. Bu merakta gün geçtikçe artmaktadır. Antika eşya dedikte, en az 150 yıl öncesine ait olan objeler akla gelmektedir. Elbette bu süre eşyanın çeşidine göre farklılık göstermektedir. Antika eşyalar pek çok koleksiyoncuların ilgi odağındadır. Her koleksiyoncu aynı antika eşyaya ilgi duymaz. Bunlardan bir kısmı eski kitaplara, mobilyalara ilgi duyarken, diğer kısmıysa tarihi paralara ve kilimlere ilgi duymaktadırlar. İnsanların atalarından kalan yadigarlara sahip çıkması sayesinde antika eşyaların değeri daha da artmaktadır. Antika alanlar eşyaların günümüze gelip çıkan kısmının çok az olmasının pek çok nedeni vardır. Tarihi değere sahip eşyalar yanlış insanların eline geçmesinden dolayı yok olmuşlardır.
İnternetin yaygınlaşması ile kitap okuma oranında düşüş yaşandığına dikkat çeken Beşeri, "Kitap tezgahta satılır. Kitap okuma felsefesine sahip çıkalım. Sahaflar bir kentin entelektüel ışığıdır. Bir sahafın kapanması demek o ışığın sönmesi anlamına gelir" açıklamasında bulundu. Yıllar boyu okuduğunuz, öğrencilik hayatınızda biriken bir çok kitap zaman zaman evde fazlalık olabilmektedir. Bu gibi durumda çoğu kişi kitapları hurdacılara, çöpe ya da kağı dönüşüm merkezine göndermektedir. Oysa sizlerin okuyup faydalandığı kitaplar bir başkaları içinde değerli olabilir. Değerlendirilmesi için biz ikinci el kitap alanlar açısında ederinde alarak ihtiyacı olan başka kitap severlerle buluşturuyoruz. 
Ucuz antika eşyaları dedikte, öncelikle eşyanın neden ucuz olması düşünülmelidir. Antika eşya fiyatlarının değişik olmasının sebepleri vardır. Eğer uygun fiyata antika eşya almak istiyorsanız, objenin bakıma ihtiyacı olması sizin işinize yarayacaktır. Antika eşya satın alırken maliyet bakımından tasarruf etmek istiyorsanız, eşyayı toplu antika satan yerlerden almanız daha iyi bir seçim olacaktır. Bu tür yerlerden alışveriş yaparken dolandırılmamaya dikkat etmek zorundasınız. Antika eşyalar satan kişinin evraklarının tam olması sonradan yaşanacak problemlere karşı sizi güvence altına alacaktır. Toplu satış yapanların aksine, özel koleksiyoncular eşyayı çoğu zaman elde etmek için büyük miktarlarda parayı gözden çıkarmaktadırlar. Elindeki parçaları da kolay kolay satmayı düşünmezler. Bu nedenlerden dolayı özel koleksiyon toplayan kişilerden antika eşya almak hem zahmetli iştir hem de maddi bakımdan size uygun olmayacaktır.
Antika Plaklar ünlü bir kişiye ya da belli bir tarihsel döneme ait olabilir. Yalnızca iyi korunmuş eşyalar da zamanla Antika Plak değeri kazabilir. Bunlar resim ya da heykel gibi sanat yapıtları, mobilya ya da kap kacak gibi ev eşyaları olabilir. Bazı insanlar yalnızca güzel buldukları, bazıları ise sonradan değerleneceğini bildikleri için koleksiyonlar oluştururlar. Aradan uzun zamanın geçmesiyle bu koleksiyonun parçaları birer Antika plak alanlar özelliği kazanır. Antika Plaklar ender bulundukları için değerlidir.
Ucuz antika eşyaları elde etmek için sadece antikacılara bakmanız pekte kapsamlı bir araştırma olmaz. Yakın çevrenizde herhangi bir komşunuzda bulunan antika eşyayı uygun fiyata elde edebilirsiniz. Yakın çevrenizle birlikte, aile büyüklerinize de sorarak evinizde herhangi bir antika değere sahip eşyanın bulunup bulunmadığını kontrol etmeniz daha iyi bir seçim olacaktır. Evinizde bulunan eşyayı ister aksesuar gibi bir köşede saklayabilir, yada satarak kar elde edebilirsiniz. Ancak elinizdeki antika eşyayı satarken dikkatli olmanız gerekmektedir. Eşyanıza fiyat koyarken, uzman birinden yardım almanız daha iyi bir tercih olacaktır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder