Türkiye'de Ödeme Sistemlerinin Gelişimi

            Gelişen iletişim olanakları akıllı cihazları günlük hayatın çok önemli bir parçası haline getirmiştir. Mağazacılık sektörü de bu yeniliğe ayak uydurabilmek adına internet olanaklarına uygun bir şekilde yeniliyor. Bu süreçte müşterilere güvenli alt yapılar ile ödeme sistemler sunan Wirecard, e- ticaret sistemleri için en güncel teknolojileri kullanılıyor.
  Online Alışverişlerde Sanal Pos
            Mağaza alışverişlerinde banka ya da kredi kartı ile ödeme yaparken kullanılan POS cihazların internet ortamda sanal pos olarak kullanılıyor. Fiziki olarak kullanılan POS’lardan herhangi bir farkı bulunmuyor. Kullanım süreci aynı olan bu sistemde müşteriler kat geçirmek yerine kart bilgilerini önüne gelen ekranda giriyor. E- ticaret alanında hizmet veren firmalar güvenilir ödeme alt yapıları geliştirmeleri önemlidir. Bu nedenle Sanal Poslar kullanılabilir. Ülkemizde her yıl online alanda alışveriş hacmi artıyor. Kartlı ödemelerin ise toplam ödemelerdeki payı yüzde 30’lara dayanmış durumdadır.
  Cep Telefonundan Ödeme Alma
            73 milyon mobil abone bulunuyor. Cep telefonları ile hızlı ve kolay bir şekilde ödeme yapılmasını sağlayan mobil ödeme sistemi ile yanınızda cep telefonu kredi kartı olmadan ödeme yapabilirsiniz. Telefon abonelerin öncelikli ödeme seçeneği olmakta ve yalnızca tek bir SMS ile mobil alanda ödemeler yapılabiliyor. Wirecard özellikle hızlı bir entegrasyon süreci oluşturuyor. Bu da sisteminizin kolay bir şekilde çalışma şekline adapte olmasına anlamına geliyor. Alışverişlerin artık sanal ortama taşınması ile farklı ödeme yöntemleri ön plana çıkıyor. Bunlar arasında mobil ödeme alışveriş sistemleri ile yaptığınız alışverişlerde yaptığınız alışverişler GSM operatörü üzerinden faturanıza yansıtılacaktır.
  Elektronik Para ile Ödeme Çözümleri
            BDDK lisanslı bir Elektronik Para Hizmetleri Kuruluşu olan Wİrecard iş yerlerinin ve kullanıcıların ödeme hizmetlerini e-para ile çözüyor. Bu yöntem kolay, verimli, hızlı ve yönetilebilirdir. Sistemde para yüklemek için kullanıcıların istedikleri bir banka üzerinde transfer ile nakit paralarını elektronik paraya dönüştürebiliyor. Kullanıcılar kredi kartları ile de elektronik para yükleyebiliyor. Aynı platform üzerinde yer alan diğer kullanıcılar ile de cep telefonu bilgisi ile transfer yapılabiliyor. Bu şekilde saniyeler içinde bir diğer kullanıcıya para transferi mümkündür.
            Özellikle bu alanda elektronik para kullanan işyerleri bulunuyor. Bu iş yerleri üzerinde de bu sistem ile hızlı bir şekilde alışverişler yapabiliyorsunuz. Ayrıca en güvenilir ödeme seçeneklerinden biri oluyor. Bu sistemin ihtiyaçlarınıza en uygun şekilde yönetilmesi ve şekillendirilebilir olması da kullanıcılar için avantaj oluşturacaktır. Bu sistem üzerinde kullanıcı hesabı açmak çok kolay. Cep telefonu, ad ve soy ad bilgisi ile sisteme üye olunabiliyor.

 Ülkemizdeki ödeme sistemleri lisanslı ödeme kuruluşları üzerinden her yıl artan bir kesim ile gerçekleşiyor. Bu da e- ticaret piyasasındaki hızlı büyümenin ortaya çıkardığı sonuçlar arasında gösterilebilir. Mobilite entegrasyonunda sağlanan bu yüksek başarı da akıllı cihaz kullanımlarında değişen kullanım alışkanlıklarını ortaya çıkarır niteliktedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder