Saç Simülasyonunda Güven

Türkiye'de yaygınlaşıyor
  Saç Simülasyonu Türkiye'de yeni yeni uygulanmaya başlanmış bir sistemdir. Daha çok Avrupa'da ve Amerika'da geliştirilmiştir ve uygulanmıştır. Peki, saç simülasyonu nedir? Özet olarak saçın daha gür görünmesi için seçenek edilir. Seyrek saçları örtmek emeliyle uygulanır. En kolay anlatımıyla saç simülasyonu özel makineler tarafından saç rengine uygun boyalar kullanılarak saç varmış görüntüsü yapma işidir. Bu görüntü o kadar gerçekçi olur ki saçınıza ne kadar yakınlaşılırsa yakınlaşılsın bunun bir saç simülasyonu olduğu anlaşılmaz.
 Emin yerleri seçenek etmelisiniz
  Simülasyon dışarıdan her ne kadar kolay görünse de ultra dikkat isteyen bir işlemdir. İşlemi sadece profesyonel uzmanlar yapmalıdır. Yüksek teknolojili tıbbi aletler kullanılarak yapıldığından bu konuda da dikkatli olunmalıdır. Bu yüzden saç simülasyonu yaptıracağınız yer için titiz davranmanız gerekmektedir. Sertifikalı ve alanında uzman kişiler tarafından yapılmadığında kafa tasında, kafa cildinde ve saç köklerinde kalıcı hasarlar olabilmektedir. Bunun yanında kullanılan boyanın özgün olması çok ehemmiyetlidir. Ters takdirde ciltte alerjik işlevler alana getirebilir. Bu yüzden işlem özel olarak tasarlanmış merkezlerde uygulanmalıdır, uygulanmadan önce ihtiyaç duyulan testler yapılmalıdır.
 Kalıcılığı ne kadar sürer?
 Saç simülasyonu saç yıkandıktan sonra çıkmaz. İşlemin uzman eller tarafından yapıldıktan sonra uzun yıllar süresince kalıcılığı vardır. Genel olarak bu kalıcılık 5 seneye kadar sürmektedir. Tabi bu vaziyette cilt tipi de başrol oynar. Saç simülasyonu yağlı ciltlerde daha kısa ömürlü olurken kuru ciltlerde daha uzun müddet varlığını sürdürmektedir. Bu yüzden daha uzun ömürlü bir saç gölgeleme işlemi için cildinize de önem vermenizde yarar vardır. Doktorunuz saç simülasyonunuzu nasıl daha iyi savunabilmeniz gerektiği ile ilgili sizi bilgilendirecektir. İşlem özel makinelerle yapılmaktadır. Bu makineler Türkiye'de üretilmemektedir. Ayrı olarak kalıcı makyaj kategorisine girse de kalıcı makyaj uzmanlarının yapamadığı, özel tekniği olan bir işlemdir. Kısa saça da uzun saça da kolaylıkla uygulanabilmektedir. İşlem süresi 3 ile 5 saat arasında sürmektedir. İşlem sonrasında ekstra bir işleme gerek olmamaktadır.
 Ücreti ne kadar?
  Peki, saç simulasyon fiyatları nasıl? Saç gölgeleme isimiyle da hatıralan işlemin fiyatı istenilen yoğunluğa göre değişmektedir. Şayet yerel bir saç gölgeleme yapılacaksa daha ucuza mal edilebilmektedir. Şayet tümüyle bir gölgeleme yapılacaksa fiyat artacaktır. Ödeme ile ilgili kredi kartına taksit olanağı sunulmaktadır.
 Saç hastalıklarını da kapatıyor

  Bu işlem sayesinde saçlarınız istediğiniz dizayna göre şekillendirilebilir. Alın çizginizi, saçınızın nereye kadar geleceğini ister siz, isterseniz uzmanlar belirlemektedir. Her yüz şekline yakışır bir alın saçı, favori bulunmaktadır. Bu işlem bu açıdan da ehemmiyet taşımaktadır. Diğer taraftan bir saç hastalığı olan Alopesi'ye de takat olan saç simülasyonu bu meseleye da kalıcı bir çözüm sağlamaktadır. Belirli bölgelerde saçların çıkmaması hastalığı olan Alopesi, saç simülasyonu veyahut diğer isimiyle saç dövmesi sayesinde tamamiyle ortadan kalkmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder