Centerlink Ve İnsan Kaynakları Seçenekleri

İnsan Kaynakları Seçenekleri
  İşe alınacak olan personeller ile mertebeli olarak müzakere görevi ik danışmanlık hizmetlerinin temelini oluşturmaktadır. Buna göre hangi personelin ne oranda şirkete yarar sağlayacağını dolaysız olarak bu hizmet kolu belirlemektedir. Yeniden belli başlı küçülme veyahut değişim programlarında işten kimlerine çıkarılacağına, nasıl bir ekonomik siyaset izleneceğine de insan kaynakları danışmanlığı karar vermektedir. Temel emel şirketin parasal içsel çıkarlarını sağlamak, şirket için en uyumlu ve gayretli personellerin alımını sağlamak, alımı gerçekleştirilmiş personellerden de tam ölçekli verimler ele geçirmektir. İş müracaatı yapan adaylar ile dolaysız olarak insan kaynakları görüşür.
  Onların eğitim vaziyetlerini, sosyal projelerini, geçmiş tecrübelerini analiz eder. İnsan kaynaklarının vereceği her karar içinde bulunduğu şirketin çıkarlarına taban tabana uyum sağlamak zorundadır. Bu arada şirketten şirkete göre farklılık arz etmesinin yanı sıra haftalık ve aylık raporlama yapmak da insan kaynaklarının tekelindedir. Bu raporlar üst düzey yöneticilere gittikçe çeşitli karar mekanizmalarının oluşturulmasına alt yapı oluşturur. Belli başlı dönemlerde iş gücünün yenilenmesi ve arttırılması için üst düzey yöneticilerden talep gelmektedir. Ekonomik büyümenin tam ortasında finansal olarak güçlenmesi şart olan şirketler insan kaynaklarından periyodik olarak yaptırımlarda bulunması istenir.
  Sözgelişi çalışma saatlerinin yine tertip etmesi, personeller arası mevki değişimlerinin yaşanması tamamiyle insan kaynaklarının belirleyeceği ve güvence vereceği projelerin dahilinde bulunur. Şirkette iş ve çalışma prensipleri ile alakalı çeşitli problemleri olan çalışanlar ile yüz yüze görüşme gerçekleştirmek de icra edilen görevlerden bir diğerini oluşturmakta. Burada personelin iş gücünü arttırmak, onu çalışma şartları ile uyumlu bir şekilde entegre etmek birinci görevler arasında bulunur. Her şirketin bir istihdam politikası vardır ve bu politikalar hiçbir şekilde sabit değildir.
  Aylık ve senelik raporlarda kaç personele daha ihtiyaç duyulduğu, ek çalışma alanlarının oluşturulup oluşturulmayacağı da insan kaynaklarında çalışan müdürlerin ve müdür yardımcılarının bir diğer alternatifini alana getirir. İnsan kaynakları bu arada şirket cezalarını ve ödüllerini belirler. Ayın personelinin seçilmesi, ona verilecek armağanın belirlenmesi ödül bölümünü oluşturur. Çeşitli disiplin cezalarının belirlenmesi ve uygulanması da alt kolları oluşturur.
 Center- Link Seçenekleri
  Beceri idaresi kapsamında yürütülen tüm çalışmalar center-link kapsamında ele alınmaktadır. Buna göre kim hangi işte daha iyi emek ve hizmet veriyorsa belirlenmesi, şirket içi transferlerin randımanlı ve profesyonel olarak gerçekleştirilmesi bu alanda vuku bulmaktadır. En iyilerin elde tutulmasına dayalı bu stratejik çalışmalar ile beraber şirketin hacimsel kazanımı artar. Dijital insan kaynakları çalışmaları da centerlink ölçeklerinde değerlendirilen bir diğer işlemdir. Artık her şirketin tüm kaynaklarını ve raporlarını dijital ortama aktarması ile beraber dijital ortamdaki veriler ehemmiyet kazanmaktadır. Şirketlerin beynelmilel standartları yakalaması ve dış ülkelere açılması da bu alandaki en ehemmiyetli ve profesyonel çalışmaların bütünlüğünü oluşturur. İleri düzeyde siyaset oluşturmak da son bölümü teşkil eder.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder