Yeminli Tercüme Dünya Üzerinde İletişimi Kolaylaştırır Mı?

  

Yeminli Tercüme Dünya Üzerinde İletişimi Kolaylaştırır Mı?

Dünya üzerinde farklı milletten kişilerin birbirleri ile iletişim kurabilmesi, iş yapabilmesi ve diyalog gerçekleştirmesi için ortak bir dil üzerinde birleşmeleri gerekmektedir. Ortak bir dil ile iletişim kurulamadığında ise çeşitli yollara başvurulmaktadır. Farklı iki ülkeden iki insan birbiri ile iş kontağı kurduklarında anlaşmaları ve birbirlerini anlamaları çok önemli bir faktördür. Dil problemlerinin ortaya çıkması ve iki farklı insanın birbiri ile anlaşamaması sonucu işler sekteye uğradığında farklı yollara başvurulmaktadır. Bu yollardan bir tanesi de tercümanlık ve tercüme işleri ile ilgilenen kurumlardır.

  Yeminli Tercüme Nedir Ve Avantajları Nelerdir?

  Çok acil tercüme gereken işlerde, iletişim ve dil sıkıntılı anlaşmazlıklarda ve daha çok çeviri gereken durumlarda bu kurumlar devreye girmektedir. Ceviririz.com sitesi yeni nesil çeviri işleriyle ilgilenen ve bu kategoride en başarılı oluşumdur.

  40 ve üzeri dil çevirisi yapma fırsatı sunan site almanca yeminli tercüme gibi başarılı işleri hizmetinize sunmaktadır. Yeminli tercüme ise, yeminli tercümanlar tarafından imzalanmış ve mühür vurulan tercümelerdir. Noter tarafından yapılan yeminli tercüme yabancı dilde üniversite seviyesinde diploma sahibi olan kişilere yemin ettirilerek yeminli tercüman yetkisi verilmektedir. Yeminli tercümenin kesinlikle dünya üzerinde iletişim konusunda kolaylaştırıcı etkisi çok fazladır.

  Yeminli Tercüme İle Yapılan İşlerde Aranan Şartlar

  Ayrıca bir evrakın yeminli tercüme sayılabilmesi için şu şartları kesinlikle taşıması gerekmektedir;

  * Belgenin noter yeminli tercüman tarafından tercüme olması gerekmektedir. Yeminli tercüman unvanı şuanda ülkemiz üzerinde sadece noterler tarafından verilmektedir.

 * Tercüme edilen evrak vb. çıktısının mutlaka alınarak tercüman tarafından imzalanması ve kaşelenmesi gerekmektedir.

 * Yeminli tercümede tercümanın adı, soyadı, hedef dil, kaynak dil bilgisi, tarih, ıslak imza, yer gibi bilgilerinin yanı sıra yeminli tercümanın doğruluk beyanının kesinlikle bulunması gerekmektedir.

  Güvenilirlik Ve Sağlamlık Bakımından Yeminli Tercüme

  Yeminli tercüman evraklara ve belgelere ıslak imzasını atarak ve kaşeleyerek çevirinin sorumluluğunu üstlenmektedir. Yeminli tercümeler normal tercümelerden fazlasıyla farklıdır. Yeminli çeviri, yeminli tercüman tarafından imzala atılmış ve kaşe vurulmuş çevirilerdir. Bununla beraber yeminli tercümeler fiziki çıktıların üzerine yeminli tercümanın şahsı tarafından ıslak imza ve kaşe vurulması ile birlikte teslim edilmektedir.

  Tercüme Alanları Ve Hizmet Kalitesi

  Genel olarak tercüme yapılan alanlar ise; Mühendislik, sözleşme, moda, ithalat, ihracat, savunma sanayi, tıp, eczacılık, dış ticaret, siyaset, matbu tercüme, patent, bankacılık, eğitim, ekonomi, çevre madencilik vb. alanlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu alanlarda verilen hizmetler 7 gün 24 saat hafta ortası hafta sonu denmeden çalışılmaktadır. Telefon, sms ya da internet üzerinden destek hizmeti sağlanmaktadır. Bu hizmet sayesinde mutlaka destek alabileceğiniz çalışanlar ile iletişim halinde olmanıza olanak sunulmaktadır. Matbu tercüme, akademik tercüme diplomatik tercüme, web sitesi tercüme, bilimsel tercüme ve sanatsal tercüme gibi birçok seçenek bulunmaktadır. Kısaca tercüme; iş kolaylaştırıp iletişim sağlamanızda önemli rol oynamaktadır.

 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder